Škoti šokirani, najbolji viski na svetu dolazi iz...

Škotske destilerije su u šoku nakon što je viski iz Japana (single malt) proglašen za najbolji viski na svetu, piše "Independent".

Izvor: Independent

Utorak, 04.11.2014.

21:45

Default images

Stručnjak za viski, Džim Marej, opisao je „Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013" kao piće „skoro neverovatne genijalnosti“, dodeljujući mu 97.5 poena, od mogućih 100, u Svetskoj Bibliji viskija za 2015. godinu.

Kako bi šok, ali i uvreda, za Škote bio još veći, ovo je prvi put da se u viski Bibliji, tokom njenog dvanaestogodišnjeg postojanja, viski iz Škotske ne nalazi među prvih 5 mesta.

Ovo je takođe prva godina u kojoj je viski iz Japana dospeo na prvo mesto.

Marej, koji nadgleda publikaciju koja testira preko 4.500 viskija, smatra da rezultati predstavljaju poziv na buđenje škotskih destilerija i napominje da trenutno ne postoji škotski viski koji bi mogao da se suprotstavi pobedniku iz Japana.

Nakon što je sam testirao 1.000 viskija, Marej tvrdi da se škotske destilerije nalaze u opasnosti da počnu da isporučuju osrednje viskije i da je došao trenutak za malo skromnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: