Koliko je seks važan za brak?

U novim vezama uvek je puno strasti, ali sa godinama se parovi zabrinu misleći da je ona nestala i da će sve propasti. Ako i vi tako razmišljate, utešiće vas ova vest jer istraživanja tvrde da postoji nešto puno važnije od seksa.

Izvor: Tportal

Sreda, 05.11.2014.

08:30

Default images

U studiji u kojoj je učestvovalo dve hiljade muškaraca i žena koji su braku 10 godina zaključeno je da je za kvalitetnu i srećnu vezu najvažnija iskrena komunikacija. I to je njihov savet svim mladim parovima koji misle da je sve drugo, posebno seks, važno za uspeh veze.

Neke će iznenaditi ovaj rezultat jer je dobar seksualni život došao na 18. od ukupno 20 mesta, daleko iza kvaliteta kao što su strpljenje, poštenje, poštovanje ili vernost.

Drugi najvažniji savet je kompromis, a sledi ga istrajnost u braku, uprkos teškim vremenima i preprekama. Tek je jedan posto ispitanika insistirao na tome da je dobar seksualni život ključ duge i srećne veze.

S ovim savetima na listi su se našli i oni da je važno uvek zadržati smisao za humor i biti nasmejan, a shodno tome dolazi i savet kako nikada ne treba otići na spavanje dok se problem ne reši, to jest, ako ste još uvek posvađani.

Među nekim neobičnim savetima našli su se i oni da se uopšte ne treba venčavati, imati decu ili da je najvažnije ne dopustiti porodici da se meša u bilo kakve odluke. Po pitanju zasnivanja porodice mnogi savetuju da je pametnije imati decu nakon što se složi što bolja finansijska konstrukcija i da je svakako bitno provesti neko vreme u braku bez prinove.

Studiju je sprovela kompanija “Slater & Gordon”, a advokatica SaraTompson za “Daily Mail” je rekla kako je iz njenog poslovnog iskustva vrlo jasno da je brak institucija u kojoj se mora puno raditi: “Čak i sa najboljim namerama i željama brakovi ne uspevaju da uvek opstanu. Kada razgovaram sa klijentima o tome šta je uzrokovalo razvod, najčešće se pokaže da je glavni razlog prekid komunikacije i nedostatak kompromisa”.

Foto: Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: