Hello Kitty danas slavi 40. rođendan

Čuvena maca Hello Kitty, pop ikona sa hiljadu pojavnih oblika danas slavi 40. rođendan.

Izvor: B92

Subota, 01.11.2014.

10:33

Default images

Veselo belo mače, sa ružičastom mašnom na uvetu, nastalo je 1974. godine pod olovkom japanske stilistkinje Juko Šimizu koja je njime ukrasila novčanik.

Od tada njen lik se može naći na bezbroj predmeta, od tašni, preko odeće do sportskih rekvizita.
Foto: Beta/AP
Hello Kitty je glavni proizvod kompanije Sanrio, u kojoj se o njoj, od 1980, brine čitav jedan tim predvođen Juko Jamaguči. Ova japanska kompanija zahvaljujući svom stilizovanom mačetu obrne godišnje pet milijardi dolara.

"Danas već postoje tri generacije obožavalaca Hello Kitty i nadam se da će ih u budućnosti biti još više", izjavila je Jamaguči.
Foto: Beta/AP
Slatko mače proslavlja četiri decenije postojanja uz nekoliko manifestacija kao što je konvencija fanova prvo ovakvo okupljanje koje se održava ovih dana u Los Anđelesu.

Biće organizovana i specijalna izložba na kojoj će biti predstavljeni predmeti sa čuvenim motivom, koji su nastali u saradnji sa mnogim poznatim kompanijma širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: