"Psihopate su idealni lideri u kriznim situacijama"

Nedavno objavljeni dokumenti otkrili su planove britanske vlade da bi, u slučaju nuklearnog napada, preživele stavila pod upravu psihopata.

Izvor: Daily Mail

Petak, 31.10.2014.

14:51

Default images

Nacionalni arhivi Velike Britanije otkrili su “Exercise Regenerate” iz 1982, plan koji je imao za cilj da sačuva red u slučaju najgorih mogućih situacija koje bi mogle da pogode to društvo.

Džejn Hog, naučnica koja je radila na ovoj operaciji, smatrala je da logika, inteligencija i sposobnost da se nose s kriznim situacijama i padom morala psihopate čini idealnim liderima u haosu, koji bi nastao posle nuklearnog napada.

“U naučnim krugovima je opšteprihvaćeno da oko jednog procenta stanovništva čine psihopate. Oni ne pokazuju nikakve psihološke tegobe u društvima koja su pretrpela velike gubitke. Dobro se nose s krizom, ne saosećaju s drugima, nemaju moralni kompas i obično su veoma inteligentni”, napisala je ona.

“Pre napada, jedino rešenje za ove ljude jeste da budu udaljeni iz društva; posle napada, u trenucima kada su potrebne trenutne akcije, formalne vlasti mogle bi da ih regrutuju, jer bi bili veoma vredni saradnici.”

Ipak, beleške o ovom planu otkrivaju da kolege naučnice Hog nisu delili njeno mišljenje.

Inače, bilo je planirano da, u slučaju nuklearnog rata, Kraljevska jahta što je pre moguće odveze kraljicu, princa Filipa i sekretara. Organizovane su čak i vežbe koje je trebalo da pripreme stanovništvo za takve scenarije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: