Prokopali tunel od 40m i opljačkali banku

"Lopovi sa planom" prokopali su tunel dug 40 metara kako bi ispraznili sefove "Punjab National Banke" na severu Indije i dočepali se plena vrednog više stotina hiljada dolara.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

10:45

Default images

Kradljivci su počeli da kopaju u kući u susedstvu banke, u državi Harjani, i prokopali tunel kojim su došli do prostorije sa sefovima i onda ispraznili 77 sefova u kojima su bile stotine hiljada dolara, nakit i druge vrednosti, rekla je u utorak policija za agenciju Press Trust of India (PTI).

Da bi izveli ovo teško krivično delo lopovima nije bila potrebna sofisticirana oprema jer je osiguranje bilo veoma slabo, istakla je policija, ali banka je to demantovala.

"Lopovima je posao bio lak pošto je pod u dvorani sa sefovima bio od običnog betona," rekao je Arun Nehra, portparol policije Harjane. "Lako su ga probili jednostavnim alatom."

Banka je izjavila da je pod sagrađen po važećim propisima koje nalaže centralna banka, koji kažu da on mora da bude debeo dvadesetak centimetara.

Provalnici su možda dobili ideju iz bolivudskog filmskog hita "Dhoom" u kojem grupa motociklista smišlja plan za pljačku sefova. U stvarnom životu, ova drska krađa podseća na "provalu veka" koju su 1976. u Nici izveli Albert Spađari i njegovi ortaci prokopavši tunel do sefova banke "Societe Generale."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: