"Putin i premijer Australije da odmere snage u džudou"

Džudo klub iz Tasmanije ponudio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu počasno članstvo i predložio džudo borbu između Putina i premijera Australije Tonija Abota, rekla je danas lokalni senator Žaki Lambije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.10.2014.

14:00

Default images

Ona je kazala da je poziv za borbu kluba Ulverstoun kao i njihovu majicu predala ruskom ambasadoru u Australiji Vladimiru Morozovu, prenela je agencija Itar Tass. Ako bi do borbe došlo, klub bi svoj ulog stavio na Putinovu pobedu, rekla je senator.

Džudo borba dvojice državnika bila bi "odlična za međunarodne odnose", smatra Lambije. Ona je rekla i da se divi Putinu koji služi u interesu ruskog naroda.

Australijski premijer Toni Abot planira susret sa ruskim predsednikom na marginama samita 20 najvećih svetskih ekonomija (G20) u Brizbejnu u novembru da bi insistirao na odgovornosti za rušenje malezijskog aviona u Ukrajini u julu, kada je poginulo 298 ljudi, uključujući australijske državljane.

Abot (56) je 13. oktobra izjavio da će se s Putinom (62) obračunati, koristeći ragbi termin "shirtfront", koji označava momenat kada jedan igrač zgrabi protivničkog igrača s ciljem da ga obori na zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: