Putinu se ova lutka neće svideti (VIDEO)

Čuveni proizvođač marioneta Kristijan Baili napravio je figuru u obliku Vladimira Putina i to koji potpisuje aneksiju Krima.

Izvor: Independent

Sreda, 22.10.2014.

21:25

Default images

Ova lutka koja se čak i sama pomera uz muziku, naći će se na aukciji u Kelnu sledećeg meseca, a mogla bi dostići cenu i od nekoliko miliona dolara.

Beili je postao poznat po vrlo složenim radovima, a jedna od njegovih ranijih kreacija “Trener ptica” najskuplja je lutka na svetu, prodata za neverovatnih 6,25 miliona dolara.

Putinova lutka, kao i sva Bailijeva dela, inspirisana je radovima starih majstora koji su pravili automatone.

“Putin” nosi majušno vuneno odelo i ručno pravljene kožne cipele. Visoka je 50 cm i sedi za pisaćim stolom od ružinog drveta.

Ruka lutke prelazi preko papira realističnim pokretima koje prati i pogled, a zatim joj, naizgled zbog umora, glava pada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: