Leonardo Dikaprio o ugroženim gorilama u Africi

Holivudski glumac Leonardo Dikaprio i onlajn servis za strimovanje Netfliks zajedno snimaju dokumentarac o ugroženim planinskim gorilama u istočnoj Africi.

Izvor: B92

Subota, 18.10.2014.

18:20

Default images

Film, pod naslovom "Virunga", radjen je delom po principu istraživačkog novinarstva, a delom kao dokumentarna emisija o prirodi.

Prati priču o rendžerima najstarijeg nacionalnog parka u Demokratskoj Republici Kongo i njihovu borbu protiv lovokradica, pobunjeničkih vojski i industrijalaca.

Utočište za životinje Virunga u istočnom Kongu je dom oko četvrtine planinskih gorila u svetu.

Kako prenosi AFP, dokumentarac će biti prikazan 7. novembra u američkim bioskopima kao i putem Netfliksa.

"Filmovi kao što je 'Virunga' nam omogućavaju da sagledamo neverovatnu kuturnu i prirodnu raznovrstnost sveta, da upoznamo snage koje prete da je unište kao i ljude koji se bore da je zaštite", kazao je Dikaprio, dodavši da je saradnja sa Netfliksom, koji ima oko 50 miliona korisnika u blizu 50 zemalja, "uzbudljiva prilika da se javnost upozna s ovim problemom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: