Ridli Skot priprema mini-seriju o eboli

Tema ne može biti aktuelnija - već nekoliko nedelja epidemija ebole, koja je dosad odnela više od 4.400 života, jedna je od glavnih vesti na svetskim medijima.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.10.2014.

10:48

Default images

To je bilo dovoljno da Holivud iz svoje arhive izvuče 20 godina stari projekat filma o zlokobnom virusu, inspirisan romanom "The Hot Zone" (Vruća zona) Ričarda Prestona.

Knjiga, koju je Preston objavio 1994. na osnovu serije članaka napisanih dve godine ranije za magazin Njujorker, bavi se poreklom i širenjem virusa u periodu izmedju 1970. i 1990.

Čim se pojavio, roman je odmah zainteresovao Holivud, a reditelj Ridli Skot i producentkinja Linda Obst su tada otkupili prava na snimanje adaptacije.

Film "The Hot Zone", u kom je trebalo da glavne uloge pripadnu Džodi Foster i Robertu Redfordu, a režija Ridliju Skotu, nikada nije realizovan, ali se sada priprema TV adaptacija.

Prema pisanju Holivud riportera, serija, koju će producirati studio Foks, biće radjena na osnovu prvobitnog scenarija Džima Harta kojem će biti dodati najnoviji dramatični dogadjaji.

Režija pilot-epizode biće poverena Ridliju Skotu.

"Mislim da je brzina s kojom virus ubija to što ga čini tako strašnim. Ljudi su se nadali da će ostati izolovan u dalekom delu sveta. Ali, savremeni svet je jedna velika povezana porodica", izjavila je Obst za Holivud riporter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: