Vaginalni orgazam ne postoji?

Mnoge žene smatraju da s njima nešto nije u redu zato što ne mogu da postignu vaginalni orgazam. Međutim, naučnici kažu da taj tip dostizanja vrhunca uopšte ne postoji.

Izvor: Daily Mail

Sreda, 08.10.2014.

21:45

Default images

Foto: Ares Tavolazzi / Flickr.com

Novo istraživanje pokazalo je da ne postoji ni vaginalni, ni klitorisni orgazam, pa čak ni G tačka.

Umesto toga, trebalo bi koristiti termin “ženskog” orgazma, kažu autori studije.

Ranije se verovalo da žene mogu postići orgazam penetrativnim seksom, putem G tačke i da su vaginalni i klitorisni orgazam potpuno različite vrste vrhunca u seksu.

Međutim, rad objavljen u žurnalu “Clinical Anatomy” navodi da postoji samo jedan vid orgazma i da on nema veze za penetracijom.

Klitoris je ključ za ženski orgazam, kažu istraživači. To je najosetljivija zona na ženskim genitalijama i obično se naziva “ženskim penisom” zato što je građena od istog materijala kao muški polni organ.

Istraživači kažu da sve žene mogu da postignu orgazam, ukoliko imaju razvijene erektilne organe i ukoliko su oni efikasno stimulisani.

Ženski erektilni organi obuhvataju klitoris, vestibularne žlezde, koje se nalaze s obe strane vaginalnog otvora i tanke trake koja povezuje te žlezde.

Jedan od autora studije, dr Vinćenco Pupo, koji sebe naziva seksologom, kaže: “Muška ejakulacija ne znači da je došao kraj seksualnog odnosa za ženu. Dodirivanje i ljubljenje mogu se nastavljati gotovo beskrajno, a seksualni odnos koji ne uključuje penetraciju može dovesti do orgazma žene”.

Inače, ranije ove godine, američki istraživači su otkrili da od veličine klitorisa može zavisiti sposobnost žene da postigne orgazam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: