Sunđer Bob "persona non grata" u Kazahstanu

Omiljeni lik iz dečjih crtanih filmova i zvezda televizije B92 Sunđer Bob Kockalone je "nasilnik koji kvari dečje umove," smatraju kazahstanski političari i stručnjaci, prenose tamošnji mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

09:33

Default images

Nakon što su odgledali nekoliko epizoda, službenici kazahstanskog Ministarstva obrazovanja savetuju roditeljima da ne dopuste deci gledaju poznati animirani crtani film u produkciji "Nicklodeon-a". Smatraju da Sunđer Bob stvara kulturu huliganstva, nasilja i nasilničkog ponašanja.

Predsednica Odbora za zaštitu prava deteta Zabira Orazalieva, rekla je da crtani lik "ima negativan uticaj na umove dece".

Dodala je i da Sunđer Bob redovno nanosi nasilje drugima u svojoj zajednici i čini se da uživa u tome, a to štetno utiče na decu.

"To šokantno ponašanje ostaje u detetovom umu i utiče na to da se i sami tako ponašaju," kazala je. Sunđer Bob Kockalone se emituje radnim danima u 10:20 i vikendom u 10:15 na televiziji B92. Za njega kažu da je "najmaštovitiji stanovnik Koralova".

Ako do sada niste gledali njegove avanture, evo šta se tu događa:

"U dubinama tihog okeana u Koralovu živi sunđer po imenu Sunđer Bob Kockalone. On živi u ananasu sa svojim ljubimcem pužem Gerijem. Međutim, Sunđer Bob ima jednu veliku manu – sa neverovatnom lakoćom upada u nevolje. Čak i ako propusti da razbesni svog nervoznog komšiju Lignjoslava, upašće u nevolju sa svojim najboljem prijateljima, morskom zvezdom Patrikom i vevericom Sendi."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: