Ruska kosmonautkinja i "frizura u svemiru"

Od svih pitanja koja možete postaviti jednoj ženi koja će postati prva kosmonautkinja iz Rusije na MSS, Jelena Serova je dobila ono koje se tiče nege u svemiru.

Izvor: Huffington Post

Nedelja, 28.09.2014.

17:59

Default images

Jelena Serova ulazi u istoriju. Ona je prva Ruskinja koja će se naći na Međunarodnoj svemirskoj stanici i četvrta žena iz Rusije koja je otišla u svemir.

Međutim, tokom konferencije za novinare održane u petak, na kojoj je odgovarala na pitanja novinara zajedno sa dvojicom kolega, Serova – i samo Serova – bila je upitana o tome kako će negovati kosu i da li će se šminkati u svemiru.

“Možete li mi reći nešto više o svakodnevnom životu na stanici? Na primer, kako planirate da uređujete kosu”, pitala je jedna novinarka.

Serova je odgovorila kontra-pitanjem.

“Mogu li i ja vama postaviti jedno pitanje? Zar vas ne zanima kosa mojih kolega?”, rekla je Serova.

Nju su takođe pitali da li će nositi šminku u svemir i kako će se njena ćerka nositi s njenim odsustvom.

Serova je ranije rekla da se sa sličnim, potpuno irelevantnim, pitanjima susretala i ranije.

“Biću prva Ruskinja koja će doći na Međunarodnu svemirsku stanicu. Osećam ogromnu odgovornost prema ljudima koji su nas trenirali i želim da im poručim da ih neću izneveriti”, rekla je ona.

Inače, tročlana ekipa astronauta, koju osim Serove, čine inženjeri Beri Vilmor (SAD) i Aleksander Samokutjajev (Rusija), stigla je danas na orbitalnu stanicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: