Neotkrivena strana nauke

Tribina na temu "Neotkrivena strana nauke" sutra u Panečvu će pokušati da odgovi na pitanja na koja nauka nema odgovore i koja predstavljaju izazov za istraživače današnjice.Govore: Milan Ćirković, Nikola Božić i Voin Petrović.

Izvor: Izvor: B92

Četvrtak, 25.09.2014.

15:39

Default images

U organizaciji Centra za promociju nauke, uz podršku Kulturnog centra Pančeva i Regionalnog centra za talente, a u okviru evropske Noći istraživača, u jednom od najzagađenijih gradova na našem kontinentu očekuje vas popularna tribina o pitanjima na koja nauka nema odgovore i koja predstavljaju izazov za istraživače današnjice.

Koja teška pitanja stoje pred velikim mašinama podignutim u CERN-u? Šta astronomi vide i ne razumeju u dubinama svemira? Kakve velike tajne krije ljudsko telo? Šta još nismo shvatili o razvoju živog sveta, a šta o našoj planeti?
Vodeći istraživači i popularizatori nauke razgovaraće o ovim pitanjima u Elektrici, kultnom mestu srpskog stripa i evropske OFF kulture. Istražite više na tamnoj strani.

Učesnici:
  • Milan M. Ćirković, Astronomska opservatorija u Beogradu
  • Voin Petrović, biohemičar, INN Vinča
  • Nikola Božić, Istraživačka stanica Petnica
Moderator: Slobodan Bubnjević, naučni novinar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: