7 najzlokobnijih teorija zavere na internetu

Svi znamo za teorije zavere. Međutim, ljudi koji šire te ideje obično ne mogu i da ih dokažu, ali to postaje manje važno kada se u celu priču uključi i internet.

Izvor: B92

Sreda, 24.09.2014.

13:55

Default images

Džordž HW Buš je bio Nacista čiji cilj je bio uništenje SAD

Sudeći po internet folkloru, Džordž Buš stariji je zapravo bio nacistička marioneta na misiji da uništi SAD. Džordž Šerf, kako je tada bio poznat, je navodno usvojen od strane Preskota Buša dok je još bio tinejdžer pre Drugog svetskog rata. Sve ostalo je istorija, to jest, ukoliko u ovoj teoriji ima i zrnca istine, u šta sumnjamo.

Iran je ubio Majkla Džeksona

Smrt Majkla Džeksona – tragičan incident ili nešto mnogo zlokobnije? Za sve one koji svuda oko sebe vide teorije zavere, sasvim sigurno je ovo drugo. Pojedini spekulišu da je kralja popa zapravo ubila vlada Irana kako bi skrenula pažnju sa protesta protiv predsednika, Mahmuda Ahmadinežada. Dokaz: „Michael Jackson RIP“ zamenio je “#iranelection” kao top trend na Tviteru odmah nakon smrti Majkla Džeksona 2009. godine. Ako volite dobre zavere, ovo je jedini dokaz koji vam je potreban.

SAD su na ivici Drugog građanskog rata i vlasti znaju sve o tome

Nacionalna bezbednost je navodno kupila 450 miliona metaka, širom zemlje su uspostavljeni tajni koncentracioni kampovi, a na polju u Džordžiji nalazi se velika gomila plastičnih mrtvačkih kovčega.

Drugi svetski rat je namešten

Kao i većina drugih globalnih događaja, Drugi svetski rat su namestili iluminati i mediji kako bi nas sve uplašili do tačke potpune poslušnosti. Ili tako barem misli Dejvid Ričards koji tvrdi da se „zvanična priča o Drugom svetskom ratu ruši poput kule od karata“ ukoliko je malo detaljnije istražimo.

Živimo u vremenskoj kocki

Princip iza ove vremenske kocke je iznenađujuće prost: svaki dan je zapravo sačinjen iz četiri dana koji se dešavaju u isto vreme. Objašnjenje Džina Reja od 8.000 reči sakriveno od nas međutim nije toliko prosto. Rej, bivši električar, opisuje sebe kao „najmudrijeg čoveka“ na planeti, tako da jednostavno moramo da mu verujemo na reč.

Zemlja je šuplja

Sve što znamo o geografiji je pogrešno: Zemlja je zapravo šuplja i predstavlja dom skrivenoj civilizaciji. Sudeći po teorijama zavere, svi vanzemaljci su zapravo posetioci iz ovih gradova u centru naše planete. Međutim, postoji i malo modifikovana verzija ove teorije koja tvrdi da su Nacisti naselili centar Zemlje nakon Drugog svetskog rata. Vrlo je teško proceniti koja od ove dve teorije je više verovatna.

Internacionalni aerodrom u Denveru predstavlja sedište novog svetskog poretka

Magatin Tajm proglasio je ovaj aerodrom najbolj evođenim u SAD 2002. godine. Ovaj aerodrom je takođe, sudeći po nekima, i sedište novog svetskog poretka – ukoliko ste član tajne elite koja želi da stvori globalnu vladu, verovatno želite da vaše sedište bude blizu nekog putnog čvorišta. Murali umetnika Lea Tanguma na aerodromu nalaze se u samom centru zavere s obzirom na to da mnogi tvrde da njegovo delo „Mir i harmonija sa prirodom“ predskazuje uništenje civilizacije.

Foto: Image courtesy of Kittikun Atsawintarangkul / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: