Sakašvili: Od predsednika do hipstera

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, koji se nalazi u egzilu od 2008. godine, živi u jednom od najživopisnijih delova Njujorka, bruklinškoj četvrti Vilijamsburg.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

09:44

Default images

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili živi u njujorškoj trendi četvrti gde zajedno s hipsterima posećuje kafiće i buvlje pijace, piše danas Njujork
tajms
.

Sakašvili u samoizgnanstvu u Vilijamsburgu u Bruklinu planira trijumfalni povratak u domovinu, mada mu je u Gruziji srozana popularnost, a suočen je i s optužbama za kršenje ljudskih prava i pronoveru državnog novca, piše Tajms.

Bivši gruzijski predsednik kaže da piše memoare, da se sastaje s američkim zvaničnicima poput republikanca Džona Mekejna i pomoćnice državnog sekretara Vikotrijom Nuland, bivšim direktorom CIA Dejvidom Petreusom, kao i da uskoro očekuje posetu bivšeg predsednika Francuske Nikole Sarkozija.

Ipak, Sakašvili nalazi vreme i da odlazi u kafiće u tom kraju za koji kaže da je dosta skup, premda sebe ne smatra siromašnim. On je rekao da se vozi podzemnom železnicom, da vozi bicikl i posećuje ulične buvlje pijace.

"Tu su hipsteri. Ali ipak zarađuju tone para, žive ugodno i uspevaju u životu. Više nisu na margini društva", kaže Sakašvili.

Bivši gruzijski predsednik koji je poveo rat protiv Rusije 2008. zbog dve separatističke oblasti kaže da je ruski predsednik Vladimir Putin upao u zamku u Ukrajini. "To je Putinov kraj", kaže Sakašvili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: