I Rusi imaju svog Bigfuta - Almasa

Žitelji SAD već dugo vremena love Bigfuta, baš kao i stanovnici Kanade koji traže Saskoča, dok oni na Himalajima tvrde da dele stanište sa Jetijem. Međutim, da li ste znali da i Rusi imaju svoju verziju velikog i dlakavog primata?

Izvor: Newser

Petak, 19.09.2014.

21:46

Default images

Jedan istraživač u Rusiji tvrdi da je pronašao dokaz njegovog postojanja u vidu kore od drveta. I ne samo to, Almas luta šumama na obroncima Moskve, prenosi „Newser“.

„Almas je kosmpolita. Ne brinem se. Oni su dobroćudni i potrebna im je naša zaštita“, tvrdi Andrej Stroganov.

Tehnolog biotehnike sa prestižne Agrikulturne akademije u Moskvi, tvrdi da je pronašao deo kore drveta blizu Moskve, koju je obeležio veliki primat.

On veruje da je horizontalne ogrebotine na kori napravila šapa prečnika 23 centimetra, kao i da nema tragova kandži koji bi ukazivali na to da je u pitanju medved.

Stroganov, koji je već izvesno vreme u potrazi za dokazom koji bi potvrdio postojanje Almasa, takođe tvrdi da je potvrdio prisustvo ovog primata nakon nedavne posete Uralu, ali nije hteo da otkriva više detalja.

Sledeći korak jeste slanje uzoraka kore u Alabamu gde će biti analiziran DNK.

Međutim, jedan kolega Stroganova koji je takođe tražio Almasa naišao je kritiku genetičara sa Oksforda, koji je prošle godine izjavio da je nakon testiranja dlaka Jetija, Bigfuta i Saskvoča koje su mu poslate, došao do zaključka da svi uzorci upućuju na medveda – ili na novu vrstu ili na svojevrsnog hibrida između braon i polarnog medveda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: