Kuguar u kanadskoj bolnici - došao na pregled?

Jedna bolnica u zapadnom kanadskom gradu Kalgariju privremeno je zatvorena nakon što je nekoliko očevidaca videlo kuguare u blizini.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.09.2014.

22:15

Default images

Foto: Bob Haarmans/Flickr.com

Predstavnica policije izjavila je za AFP da je jedna velika mačka ubijena i da je u toku potraga za još jednom. Pripadnici službe za zbrinjavanje divljih životinja došla je kako bi uspavala i premestila mačke, ali je na kraju, iz bezbednosnih razloga, odlučila da ubije kuguara koji je stajao na travnjaku ispred glavnog ulaza u bolnicu.

"Po svemu sudeći je reč o samo jednoj životinji koja je viđena na nekoliko mesta, ali pretražujemo okolinu kako bismo bili sasvim sigurni da ih nema još", navela je portparol policije.

Divlje životinje, poput medveda, bizona, kojota, jelena i losova ne retko zalaze u kanadske gradove, uglavnom u potrazi za hranom.

Lokalni mediji pišu da se kuguari u poslednje vreme sve češće viđaju u provinciji Alberta, što je najverovatnije posledica povećanja njihovog broja srazmerno porastu broja jelena i vapitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: