Ove istorijske ličnosti su jednostavno odbijale da umru

Postoje određene izuzetne osobe koje su ostavile svoj trag u istoriji čovečanstva, ali dostignuća pojedinih ostala su u senci njihove neverovatne upornosti da se odupru smrti, piše sajt "Viralnova".

Izvor: Viralnova

Utorak, 16.09.2014.

17:50

Default images

Pogledajte neke od najčuvenijih osoba koje su možda najpoznatije po tome što su se smejale smrti u lice:

Kralj Zog

Albanski kralj, koji je vladao u 20-im i 30-im godinama prošlog veka, drži rekord za najveći broj pokušaja ubistva, tačnije, njih 50. U jednom od najpoznatijih pokušaja, ubica je iz neposredne blizine dva puta pucao u njega, a sve ovo dešavalo se pre određenog skupa zvanica na visokom nivou. Zog je smireno seo na svoje mesto u krvavoj odeći i rekao prisutnima da ne bi trebalo da budu uznemireni jer se ovo dešava gotovo regularno.

Grigorij Raspućin

Ruska kraljevska porodica na Raspućina je gledala kao na velikog mistika i držala ga je uz sebe sve dok nije počeo da umanjuje njenu popularnost zbog svoje čudne magije i najverovatnije, romantične veze sa carevom ženom. Grupa ruskih plemića pokušala je da otruje njegovo vino i hranu, ali se činilo da to ne daje rezultate.

Raspućin je narednih sedam rođendana uživao u hrani i tortama, pre nego što je upucan u leđa. Svi su mislili da je mrtav, ali on je naglo ustao i počeo da davi sve prisutne. Upucan je još tri puta.

Potom je uvijen u tepih i bačen u reku. Ono što je možda najčudnije od svega, jeste izveštaj sa autopsije u kom je navedeno da je Raspućnin zapravo umro od hipertermije.

Ferdinand Magelan

Čuveni istraživač je dobio naređenje da ubije neprijatelje na FIlipinima, međutim, na njegovu žalost kada se iskrcao, protivnik je spremno čekao.

Magelan je odmah po izlasku na kopno pogođen otrovnom strelom i uboden bambusovim kopljem, ali je nastavio da se bori. Kada više nije bio u stanju da se bori, neprijatelji su ga okružili i počeli da ga biju.

Međutim, Magelan nije bio spreman da umre sve dok nije bio siguran da je ostatak njegove posade uspeo da se vrati na svoje brodove.

Crnobradi

Zloglasni pirat vremenom se povukao sa svim dragocenostima u Severnu Karolinu, ali mu je glava ucenjena od strane guvernera Virdžinije, nakon čega su po njega krenula dva broda kojima je komandovao Robert Mejnard. Umesto da mirno sedi i čeka da smrt dođe po njega, Crnobradi se ukrcao na Mejnardov brod sa prvobitnim granatama i zamalo odsekao ruku kapetanu koji je krenuo po njegov život.

Crnobradi je uboden 20 puta i pogođen 20 puta.

Pablo Eskobar

Čuveni vođa narko kartel, koji je pokrivao 80 odsto svetskog tržišta kokaina, bio je na meti posebne specijalne jedinice. Tokom jurnjave po krovu, koja je toliko dugo trajala da je u pravcu čuvenog narko dilera ispaljeno na hiljade metaka, Eskobar se umorio od bežanja i na samom kraju oduzeo sam sebi život.

Šarl de Gol

De Gol je skoro uspeo da dostigne Zoga po broju pokušaja ubistva. Razočarani članovi pokreta otpora 31 put su pokušali da ga ubiju tokom njegovog života, a svaki put se činilo da francuski državnik kao da nije bio svestan da mu je život u opasnosti.

Jednom prilikom grupa ubica ispalila je 140 metaka u njegov auto, a de Gol je oklevajući prihvatio savet njegovog pomoćnika da se sagne i proba da izbegne metke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: