Kada papa Franja venčava parove (FOTO)

Papa Franja venčao je danas u bazilici Svetog Petra u Rimu 20 parova, među kojima je bilo i onih koji već žive zajedno, pa čak i imaju decu.

Izvor: B92

Nedelja, 14.09.2014.

13:15

Default images

Papa je tokom crkvenog obreda istakao da porodice predstavljaju “cigle koje grade društvo”.

On je parovima poručio da je brak “pravi život, a ne neki TV šou” i da očekuju sukobljavanja, ali im je rekao i da će im “Isus pomoći onda kad ljubav nestane”.

Agencije navode da je reč o poslednjem znaku da poglavar rimokatoličke crkve želi crkvu da približi svima i da je učini otvorenom za vernike.

Radio Vatikan prenosi da su pred papom svoje bračne zavete izgovorili i Gabrijela i Gvido, koji već imaju decu i koji nisu verovali sve do sada da bi brak u takvim okolnostima mogao da bude moguć.

Reč je o prvoj ceremoniji te vrste u Vatikanu još od 2000. godine kada je tadašnji papa Jovan Pavle II venčao jedan par.

Papa Franja, poreklom iz Argentine, uveliko je pokazao toleranciju i za mnoga druga pitanja koja su do njegovog pontifikata predstavljala tabu u rimokatoličkoj crkvi, podseća AP.
Vatikan smatra seks van braka grehom, ali papa Franja je poručio da je “na crkvi da prašta”.
Foto: Tanjug/AP
.
Foto: Tanjug/AP
.
Foto: Tanjug/AP
.
Foto: Tanjug/AP
.
Foto: Tanjug/AP
.
Foto: Tanjug/AP
.
Foto: Tanjug/AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: