Završen FoodTalk2014

U organizaciji kulinarskih magazina Color Press Grupe, održana je druga regionalna konferencija o hrani FoodTalk2014.

Izvor: Izvor: FoodTalk2014

Ponedeljak, 08.09.2014.

10:41

Default images

Čuveni kuvari, vinari, gastro-blogeri i poznati ljubitelji hrane iz celog regiona uživali su u prelepom ambijentu Salaša 137 na Čeneju. Pored stručnih panela i prezentacija, učesnici su probali najzanimljivije delikatese vrsnih kuvara iz Srbije i regiona uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i medija.

O istinama i zabludama o GMO, gastro bontonu regiona, zdravom kuvanju, hrani u umetnost, iskustvima sa svetskih kulinarskih takmičenja kao i o ženama u svetu vinskog biznisa pričali su panelisti iz sveta kulinarstva, vina, muzike, književnosti, slikarstva, glume, medija, sporta i biznisa.

Pol Dring, izvršni urednik "Jamie" magazina iz Londona, čije srpsko i hrvatsko izdanje Color Press Grupa pokreće u septembru, predstavio se publici, a Jamie Oliver obratio se svim prisutnima putem video poruke koju je snimio specijalno za ovu priliku.
Pored izložbe Slatki trag prošlosti u organizaciji muzeja grada Novog Sada, slikarske kolonije na temu promocije narodne radinosti i gastro nasledja Vojvodine, kićenja slovačke mlade u sklopu performansa žena iz Selenče, učesnici su bili u prilici da probaju najzanimljivije delikatese vrsnih kuvara. Za prisutne je kuvala zvezda kanala 24Kitchen - Jolanta Delibozova, poznata violončelistkinja i kuvarica iz Bugarske, zatim Goran Kovačević, direktor hotela "Square Nine", Filip Ćirić, vlasnik restorana "Homa" i član žirija rijalitija "Moja kuhinja - moja pravila".

Na kraju dana učesnici i mnogobrojni poznati gosti među kojima su bili i Aida Đedović, Vesna de Vinča, Marina Kosanović, Luna Lu, Duška Jovanić, Dr Feelgood, Bora Otić, Nenad Knežević Knez, Peđa Nerić, Jelena Bačić Alimpić, Aleksandar Filipović, Janoš Mesaroš, Nina i Branisalv Lečić, Aleksandar Timofejev, Stefan Koković, Milan Mumin, Vesna Dedić i Jovica Jovičić, uživali su u vinima i pesmi gospodina Zvonka Bogdana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: