Ta divna planeta Zemlja (FOTO)

Bez obzira koliko se ljudski rod trudi da uništi planetu na kojoj živi, gledajući ove fotografije ne možete a da ne primetite da Zemlja izgleda apsolutno nestvarno iz svemira. Ovaj izbor fotografija, ali i mnoge druge možete da vidite zahvaljujući Nasi, za mnoge i "najboljem fotografu na svetu".

Izvor: Izvor: Live Science

Četvrtak, 04.09.2014.

10:22

Default images

Bezbroj puta do sada NASA je snimila zaista očaravajuće fotografije planete na kojoj živimo, ali i drugih planeta i nebeskih tela. Zemlja, tačnije neki njeni delovi u različitim situacijama izgledaju prekrasno, snimljeni iz svemira i sa svemirskih stanica - u poslednje vreme uglavnom sa MSS.

Na ovom izboru fotografija možete da vidite kako izgleda Pacifik posle erupcije vulkana ili Španija i Portugal noću iz svemira, kao i izgleda Baltičko more ali i još neke prizore iz velike Nasine arhive.
Baltièko more Foto: NASA
.
Iberijsko poluostrvo noæu Foto: NASA
.
Severna Amerika Foto: NASA
.
Karipsko more Foto: NASA
.
Wadi As-Sirhan Basin, Saudijska Arabija Foto: NASA
Napomena: Ove slike prikazuju evoluciju farmi (to su ove zelene tačkice) u Vadi As-Sirhan oblasti od 1987, preko 1991. i 2000. (prve tri slike gore) sve do 2012. godine (velika slika ispod).
Istoèni Himalaji, Kina Foto: NASA/GSFC/USGS Eros Data Center
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: