Jedan od milion: Crnkinja rodila belu bebu

Slučaj koji se događa jednom u milion: Ketrin Hauvort, Britanka nigerijskog porekla, donela je na svet dečaka bele puti, zelenih očiju i svetlosmeđe kose.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

17:38

Default images

"Babica se našla u čudu kada se moj sin Džona rodio", izjavila je za list "Sandej miror" 32-godišnja mama koja se porodila 1. juna.

"Pogledala me je, a zatim je pogledala Džonu i nije mogla da veruje svojim očima", dodala je Ketrin, koja je i sama bila iznenađena time što je njen sinčić potpuno beo.

U čudu se našao i bebin otac, Ričard, koji iako belac, nije očekivao da dobije belog sina.

Koža nekih beba potamni nakon nekoliko sedmica, ali se Džoni to nije desilo.

Prema pisanju londonskog lista, Ketrin ima poseban gen čije su šanse da bude aktiviran izuzetno male.

"Rekli su mi da nosim gen belca. Roditelji su mi iz Nigerije, i koliko znam, svi smo u porodici crni", navela je mama malog Džone.

Lekari su upozorili par da je malo verovatno da će njihova buduća deca, ukoliko se odluče da prošire porodicu, biti bela.

"Uostalom, boja Džonine kože je potpuno nebitna. Najvažnije je da je on jedna zdrava i srećna beba", zaključio je Ričard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: