Stvorio najpoznatiji logotip ali koliko je zaradio?

Čak i ako niste posetili Njujork verovatno vam je poznat logo "I Love NY" koji viđate skoro 40 godina nakon što je osmišljen.

Izvor: B92

Subota, 30.08.2014.

14:40

Default images

Foto: Christine Zenino/Flickr.com

Reč je o delu grafičkog dizajnera Miltona Glejzera, a logo je nastao još 1977. u sklopu kampanje kojoj je cilj bio Veliku jabuku predstaviti kao siguran grad koji treba obići i u njemu živeti.

Prepoznatljivi logo danas možete pronaći na šoljama, majicama, kapama i ostalim suvenirima na koje možete naići.
Foto: Ludovic Bertron/Flickr.com

Međutim, suprotno očekivanjima, Glejzer se nije posebno okoristio svojom umotvorinom.

"Platili su mi 2.000 dolara i troškove, ali to je jedini novac koji sam od tog projekta zaradio. Da ne bude zabune, bilo je drago učestvovati i gledati uspeh koji je logo postigao", rekao je Glejzer za HuffPost.

"Bilo je to vreme kad su ljudi bežali iz grada koji je iz dan u dan postajao sve opasniji. Tada je pokrenuta kampanja koja je bila jedna od mnogih, ali ova naša bila je najvidljivija i najbolje je prikazala promene u svesti koje su usledile. To što sam na bilo koji način povezan sa ovom kampanjom čini me vrlo srećnim", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: