Brazilke traže muškarce za brak

Noiva do Kordeiro je selo na jugu Brazila čije je stanovništvo mahom sastavljeno od žena.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.08.2014.

15:59

Default images

Sinovi obično napuštaju selo sa punoletstvom, a malobrojni muževi uglavnom rade u obližnjim gradovima, vraćajući se samo vikendom.

Sve frustriranije zbog odsustva muškaraca, mlade žene su odlučile da upute apel neženjama koji bi se rado preselili u selo i tu se oženili.

"Ovde, jedini muškarce koje mi, slobodne žene, srećeno, ili su već oženjeni ili su naši rođaci. Svi smo ovde u srodstvu. Odavno nisam poljubila nijednog muškarca", izjavila je za britanski list "Miror" 23-godišnja Nina.

"Sanjamo da se zaljubimo i udamo se. Ali, volimo svoj život ovde i ne želimo da se odselimo u grad kako bismo sebi našle muža", objasnila je ona.

Noiva do Kordeiro je atipično selo. Osnovala ga je izvesna Marija Senjorina de Lima, koja je izopštena iz društva nakon što je pobegla od muža za kog je prisilno bila udata. Vremenom su joj se pridružile druge "otpadnice".

Uz poziv zainteresovanim neženjama sledi i upozorenje: muškarci moraju da se povinuju pravilima sela kojim rukovode žene.

"Moraćete da radite kako vam mi kažemo i da živite prema našim pravilima", ističe Nina.

"Ima puno stvari koje žene obavljaju bolje od muškaraca. Naše selo je lepše, organizovanije i daleko harmoničnije nego da ga vode muškarci", zaključila je mlada Brazilka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: