"Wrecking Ball" Majli Sajrus je najbolji video na MTV VMA

Majli Sajrus osvojila je nagradu za video-spot godine za pesmu "Wrecking Ball" na svečanoj dodeli MTV-jevih muzičkih video-nagrada (Video Music Awards - VMA), koja je održana u Forumu u Inglvudu u Kaliforniji. Kontroverzni spot za pesmu "Wrecking Ball" snimio je modni fotograf Teri Ričardson.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 25.08.2014.

09:22

Default images

Čak i kada ne nastupa na sceni - Majli je u prvom planu. Kada je saopšteno da je pobedila u izboru za najbolji spot, ona je ostala da sedi u publici jedva zadržavajući suze dok je beskućnik Džesi, koga je poslala na pozornicu, primio njenu nagradu. On je održao govor u ime 1,6 miliona dece i beskućnika u SAD. "Čistio sam vaše sobe, bio sam statista u vašim filmovima, bio sam statista u vašem životu. Iako sam za vas nevidljiv na ulici, ima iste snove koji su vas doveli ovde", rekao je on.

Hip-hop zvezda Komon zatražio je trenutak tišine u čast Majklu Braunu, mladom Afroamerikancu koga je nenaoružanog ubio beli policajac u Fergusonu. Nominovani za najbolji video-spot ove godine bili su i Bijonse za "Drunk in love", Igi Azaleja za "Fancy", Farel Vilijams i "Happy", kao i Sija za "Chandelier".
BETA/Photo by Matt Sayles/Invision/AP
Bijonse je osvojila najviše nagrada, četiri, za najbolji video sa socijalnom porukom ("Pretty Hurts"), za najbolji duet ("Drunk In Love" sa Džej Zijem) za najbolju fotografiju u spotu ("Pretty Hurts"), kao i "nagradu za video-avangardu Majkl Džekson". Bijonse je tokom svečanosti nastupila zajedno sa suprugom Džej Zijem i njihovom kćerkom Ajvi Blu.

Drejk je osvojio nagradu za najbolji hip-hop video-spot za "Hold on (We're Going Home)". "Dark Horse" Kejti Peri, duo s reperom Đusi Džejem, proglašen je najboljim videom neke umetnice, dok se pevač Ed Širan (23) izborio za nagradu u muškoj kategoriji sa "Sing", duo sa Farelom Vilijamsom.
BETA/Photo by Matt Sayles/Invision/AP
Za najbolju koreografiju nagrađena je Sija (spot za pesmu "Chandelier"), za umetnički utisak Arcade Fire (za spot "Reflektor"), za najbolju montažu Eminem ("Rap God") i za vizuelne efekte (OK Go za spot "The Writing's On The Wall". Najbolje režiran spot je "Don't Stop" grupe 5 Seconds Of Summer.

Mlada, 21-godišnja Arijana Grande proglašena je najboljom u kategoriji najboljeg pop-videa za "Problem". Novozelandski fenomen, 17-godišnja Lorde, osvojila je nagradu za najbolji rok-video za pesmu "Royals", koja je već osvojila Gremi za najbolju pesmu godine i najbolju solo pop pesmu.
BETA/Photo by Matt Sayles/Invision/AP
Najveća borba bila je u kategoriji "umetnik koga treba pratiti", između ženske grupe Fifth Harmony i australijskog dečačkog benda 5 Seconds of Summer, repera Skulboj Kjua i britanskih pevača Sema Smita i Čarli XCX. Nagradu su odnele Fifth Harmony.

Prezenteri su se takođe dobro zabavili. Džim Keri se isteturao na pozornicu kako bi najavio kategoriju najbolji pop-video s Džefom Danijelsom, gok je član ekipe koja radi "Subotom uveče uživo" Džej Faro imitirao Džeja Zija i Kanjea Vesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: