Statua dobila najskuplji "pedikir" na svetu

Šaljivdžije su došle na ideju da izvedu jedan od najskupljih pedikir tretmana u istoriji i to na jednoj muzejskoj statui.

Izvor: Orange

Petak, 22.08.2014.

18:38

Default images

Statua Satira koji svira frulu jedna je od glavnih atrakcija u parku muzeja Gačinskog dvorca. Neko je međutim smatrao da ovo velelepno delo može “ulepšati” tako što će mu naneti crveni lak na nokte na nogama.

Nadležni kažu da će uklanjanje laka koštati neverovatnih 50.000 evra, zbog načina na koji reaguje u kontaktu sa mermerom.

Predstavnik muzeja za odnose s javnošću Kuzma Bogoljubov kaže da je cena usluga profesionalnih restauratora mogla biti i veća, da su vandali koristili neki drugi tip laka.

“Jedan od problema je što nemamo dovoljno kamera za nadzor”, kaže Bogoljubov. “Mogli smo instalirati više, ali taj novac će sada ići za restauraciju statue”.

Velika Gačinska palata sagrađena je između 1766. i 1781. u mestu Gačina. Bila je omiljeno odmaralište ruske carice Katarine Velike, kojoj se toliko dopadala, da ju je kupila 1783. i poklonila sinu, budućem caru Pavlu Prvom.

Foto: Martin Sotirov / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: