Udavio se suosnivač "Ledenog izazova"

Dok humanitarna akcija "Ledeni izazov" (ALS Ice Bucket Challenge) pridobija sve više sledbenika među poznatim ličnostima, njen suosnivač Kori Grifin tragično je preminuo.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.08.2014.

17:17

Default images

Prema pisanju lista Boston glob, 27-godišnji Amerikanac utopio se prošle subote tokom ronjenja u luci Nantaket, u Masačusetsu. Nesreća se dogodila samo nekoliko sati nakon što je prikupljeno više od 100.000 dolara za istraživanje ALS-a.

Kori Grifin je pokrenuo akciju "Ledeni izazov" s prijateljem Pitom Frejtsom (29), koji boluje od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), kako bi se prikupila sredstva za borbu protiv ove bolesti.

"Kori je bio angažovan na mnogim poljima. Davao je sve od sebe. Pokrenuo je kampanju za dečju bolnicu u Bostonu, za ALS", rekao je jedan njegov prijatelj.

"Ledeni izazov", koji se sastoji u polivanju ledenom vodom, stigao je u sve delove planete. Brojne poznate ličnosti prihvatile su izazov i dale svoj novčani prilog, među njima Stiven Spilberg, Džastin Biber, Bil Gejts, Mark Cukerberg, Opra Vinfri, Dejvid Bekam, bivši američki predsednik Džordž Buš kao i srpski teniseri Novak Đoković i Ana Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: