Nemaju ruke ali ih to ne sprečava da normalno žive

Linda Banon i njen sin Timi rođeni su bez obe ruke zbog retkog naslednog sindroma koji utiče na rast kostiju.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

11:30

Default images

Holt-Oram sindrom pred njih je stavio velike izazove, ali Linda i Timi uspešno se bore s njima i savladavaju svaku prepreku na svom putu.

Linda je odrastala u Čikagu sa svojim roditeljima, braćom i sestrama. Kaže da joj odrastanje bez obe ruke zapravo i nije bilo teško jer nikada nije smatrala da je drugačija od drugih. 2004. udala se za svog dečka Ričarda i ubrzo zatrudnela, a doktori su im objasnili da bi i njihovo dete moglo da nasledi sindrom.

"Nakon ultrazvuka sam znala da će biti rođen bez obe ruke. Naravno, bili smo zabrinuti, ali znala sam da i on može da živi normalan život poput mene", kaže Linda.

Bila je u pravu. Mali Timi nasledio je maminu hrabrost i pozitivni stav pa danas bez problema pliva, trenira tekvondo, igra video igre i bavi se svim aktivnostima kojima se bave njegovi potpuno zdravi vršnjaci.

Baš kao i njegova mama, ne oseća da je drugačiji: "Ja sam kao i sva druga deca".

"Malo ga frustriraju dugmićo, ali je jako pozitivan i zbog toga sam ponosna na njega", kaže Linda.

Mama i sin su prava inspiracija i motivacija na prevladavanje svih životnih nedaća i dokazuju kako ništa nije nemoguće uz snagu volje i podršku okoline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: