Seks "bez obaveza" je dobar za zdravlje?

Ako izuzmemo opasnost od polno prenosivih bolesti, seks na jedno veče mogao bi biti dobar za vas, pokazalo je novo istraživanje.

Izvor: News.com.au

Četvrtak, 26.06.2014.

20:47

Default images

Naučnici Univerziteta Kornel i Univerziteta u Njujorku ispirali su 371 studenta, od kojih je 42 odsto priznalo da je imalo seks "bez obaveza".

Oni su rekli da su se posle odnosa osećali bolje.

Istraživači su otkrili da su neposredno posle neobaveznog seksa oni bili pod manjim stresom i sa mnogo više entuzijazma.

Međutim, isti istraživač, profesorka psihologije Žana Vrangalova, ranije ove godine otkrila je da "veza bez obaveza" može ljude učiniti depresivnim.

Po svemu sudeći, da li ćete se osećati bolje ili gore posle takvog odnosa, zavisi od toga koji su vaši motivi.

Vrangalova kaže da je sa timom došla do zaključka da ako ulazite u seksualni odnos kako biste se nekom osvetili, sebi podigli samopouzdanje ili izbegli neprijatna osećanja, verovatno će vas posle istog "gristi savest".

S druge strane, ako želite seks na jedno veče kako biste istražili svoju seksualnost, zabavili se i uživali, od njega možete imati samo koristi.

Foto: Robert Bejil/ Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: