Koliko vremena provodite na društvenim mrežama?

Studenti na Zapadu provode oko šest sati na društvenim mrežama, gledajući snimke sa YouTubea, ili šaljući poruke prijateljima, pokazalo je novo istraživanje.

Izvor: Daily Mail

Nedelja, 22.06.2014.

11:35

Default images

Otkrića su došla nedugo pošto su se profesori požalili kako moraju da izbacuju studente iz slušaonica, zato što ne obraćaju pažnju.

Istraživanje koje je sprovela firma Unite Student, u čijem su vlasništvu pojedini britanski studentski domovi, otkrila je da 75 odsto njih provodi između 30 minuta i dva sata na Facebooku ili Twitteru, a jedan od deset "četuje" s prijateljima na ovim sajtovima barem tri sata dnevno.

Slično je i sa sajtovima poput YouTubea. Čak sedam procenata gleda snimke svakodnevno i to duže od tri sata.

Gotovo deset procenata zatim "četuje" putem besplatnih servisa za poruke s prijateljima.

Dr Mark Grifits, psiholog i stručnjak za društvene medije Notingem Trent univerziteta, kaže da sve više studenata posećuje mreže i tokom predavanja.

"Čim vidim nekoga s mobilnim telefonom u rukama, prestajem da predajem, dok ne vrati telefon u džep. Ako mu se to dva puta ponovi, mora da izađe s mog predavanja", kaže on.

Profesor Alan Smiters, direktor Centra za istraživanje obrazovanja i zapošljavanja Univerziteta u Bekingemu upozorava: "Možete propustiti čitavu suštinu univerzitetskog obrazovanja – da se udubite u akademsku temu i razmenjujete ideje s drugima".

Foto: Sydney Missionary Bible College / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: