Ovo pre seksa mora da zna svaki muškarac

Ženskim telima nikada nije bilo dato toliko pažnje u prošlosti kao danas, a ipak, čini se kao da ih potpuno pogrešno razumemo – naučnici sve do 2009. godine nisu znali kako tačno funkcioniše klitoris, piše Hafington Post.

Izvor: Huffington Post

Subota, 14.06.2014.

18:50

Default images

Zato i nije toliko iznenađujuće da žene u seksu i dalje nemaju podjednake šanse da uživaju kao muškarci.

Kako žena vidi svoje telo može da u velikoj meri utiče na njen užitak u seksu

Ovde se ne radi o taštini – svest o telu može da ima ozbiljan uticaj na ženski seksualni život. Pozitivna svest o telu povezana je sa znatno boljim seksualnim životom, a suprotno takođe važi. Veliki broj istraživanja ukazuje na to da negativna slika o telu može dekoncentrisati i skrenuti pažnju žena tokom seksa, pa samim tim i umanjiti uživanje.

Ovo možda može izgledati apsurdno muškarcima koji misle da su žene sa kojima spavaju neverovatne, ali ovo je važno upamtiti jer samo zato što mislite da vaša partnerka izgleda sjajno, to ne mora da znači da se one i oseća tako.

Naša kultura na prvo mesto stavlja uživanje muškaraca

Istraživanja su pokazala da žene znatno manje uživaju u seksu od muškaraca, a mlade devojke imaju skoro duplo manje orgazama od muškaraca.

Ovo je delom zahvaljujući zbog toga što na prvo mesto stavljamo seksualne odnose koji predstavljaju veće zadovoljstvo muškarcima – poput vaginalnog seksa. Dok svega 8 odsto žena na ovaj način može da dođe do orgazma, to ne predstavlja nikakav problem muškarcima. Pojedina istraživanja pokazala su i da mlade žene više vremena provode udovoljavajući seksualnim željama muškarca pre nego svojim.

Što muškarac uloži više truda u zadovoljstvo partnerke, to će ona više uživati

U proseku, muškarci posvećuju znatno manje truda u ženski orgazam tokom početnih seksualnih odnosa. Što su muškarci posvećeniji u vezi i voljni da učine da partnerka uživa, to će ona lakše doći do orgazma.

Samo zato što ne priča tokom seksa, to ne znači da ne uživa

Studija sprovedena 2012. godine pokazala je da u nešto opuštenijim seksualnim siotuacijama pojedine žene brinu o tome da li je „prihvatljivo“ da govore o svojim seksualnim željama.

U pojedinim slučajevima žene takođe brinu da će muškarci misliti da imaju „previše iskustva“ ukoliko jasno i otvoreno govore o onome šta ih zadovoljava.

Prosečnoj ženi je u proseku potrebno 20 minuta za orgazam kroz predigru i seksualni odnos

Muškarci, sa druge strane, sve mogu da obave za 7 do 14 minuta. Međutim, mnogim ženama je potrebno više od vaginalne penetracije da stignu do orgazma, tako da se postarajte da znate u čemu sve uživa.

Ukoliko i ne dođe do orgazma, nemojte misliti da je u pitanju bačeno vreme

Kada je orgazam ključna stvar seksualnog doživljaja to može dovesti do odraćanja pažnje sa seksualnog zadovoljstva. Mnoge žene postaju anksiozne kada je u pitanju orgazam sa partnerom, što im znatno otežava da uživaju.

Nemojte očekivati da će žena svakog puta dostići orgazam.

Ako mislite da je vaš dodir ne uzbuđuje, verovatno samo niste pronašli pravo mesto

U anketi sprovedenoj 2012. godine među ženama u vezi sa erogneim zonama otkriveno je da postoje brojne ne toliko očigledne tačke koje ih mogu uzbuditi – od usta i ušiju pa sve do lukova na stopalima.

Pojedine žene takođe uživaju kada ih muškarac dodiruje po delovima tela u vezi sa kojima se osećaju najsamouverenije.

Međutim, za pojedine žene seks nikada neće biti dobar

Istraživači su otkrili da veliki broj žena pati od neke vrste seksualne disfunkcije, od bola tokom seksa pa do konstantno niskog libida.

Ukoliko vaša partnerka ima neki od problema koji joj onemogućavaju da uživa u seksu, važno je da to ne shvatite lično i da pokažete razumevanje.

Ako imate određene sumnje, pričajte o njima

Na samom kraju, kako biste imali dobar seks, važno je da posedujete iskrenu komunikaciju. Ukoliko niste sigurno u to kako se ona oseća, najbolje je da pitate.

Foto: Image courtesy of marin / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: