O takmičenju iz genetike

Istraživačka stanica Petnica u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu organizuje tribinu na temu „Petnica na svetskom takmičenju iz genetike“ u sredu 23. aprila u 18:30 časova u prostorijama Francuskog instituta (Knez Mihajlova ulica 31).

Izvor: Izvor: B92

Utorak, 22.04.2014.

15:02

Default images

O saradnji Istraživačke stanice Petnica i institucija u Francuskoj na primeru petničkog učešća u pariskom timu na međunarodnom takmičenju iz sintetičke biologije – iGEM govoriće saradnica Programa biologije u Petnici, Iva Atanasković. Ona će detaljno predstaviti svoje učešće u timu i predstaviti projekat koji je pobedio u konkurenciji 204 tima iz celog sveta.

Tim "Paris Bettencourt" je korišćenjem savremenih molekularnih metoda i metoda sintetičke biologije pokušao da pronađe nove efikasne načine za borbu protiv tuberkuloze, o čemu su detaljno pisali i govorili i naši mediji krajem prošle godine.

Pored ovoga posetioci će imati prilike i da saznaju nešto više o sintetičkoj biologiji, njenoj potencijalnoj primeni u rešavanju problema savremene civilizacije, kao i o iGEM takmičenju na kome gotovo svi prestižni svetski univerziteti uzimaju učešće.

Saradnja Petnice sa francuskim institucijama poslednjih godina je sve intenzivnija. Već tri godine za redom u Petnicu na stručnu praksu dolaze studenti trećeg semestra interdisciplinarnih studija prirodnih nauka u Parizu, naši studenti-saradnici odlaze na stručnu letnju praksu tamo, a mnogo je i nekadašnjih polaznika koji studiraju post diplomske studije u Francuskoj. Sve ovo je povod da se na jednom primeru predstavi ova intenzivna saradnja i to u Francuskom institutu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: