Ako vam u braku manjka seksa pročitajte ovo...

Nedostatak seksa je čest problem u mnogim brakovima. Iako smo uvek skloni da za to krivimo partnere, ponekad krivci za to proizlaze i iz našeg ponašanja ili nekih svakodnevnih situacija koje nam ubijaju volju za seksom.

Izvor: B92

Subota, 19.04.2014.

19:40

Default images

Huffington Post predstavlja pet najčešćih glavnih uzroka za nedostatak seksa u braku.

Ljutnja

Upravo su ljutnja i svađe razlog zašto često dolazi do odbijanja seksa u braku. Niko ne želi da bude intiman kada je ljut. Ljutnja može da potraje danima ili mesecima, a ako ste ljuti koristićete seks kao oružje u svojoj svađi. Ako niste sposobni da se rešite besa u razgovoru sa svojim partnerom, obratite se za pomoć terapeutu jer ona ne utiče samo na vaš seksualni život, nego i na vaše zdravlje i opšte stanje.

Kontrola

Bez obzira na da li vaši partneri vole da vas kontrolišu ili koriste pasivno-agresivno ponašanje za kontrolisanje, činjenica je da niko ne voli da bude pod kontrolom. Pogotovo ne u kontekstu seksa. Ponekad pristajete na seks kada to zahteva vaš partner "samo da bi se toga rešili", ali u tom trenutku seks postaje iskustvo u kojem ne uživate.

Nedostatak komunikacije

Ako sa svojim partnerima komunicirate samo o školskom rasporedu dece ili o tome šta treba da se kupi u radnji brzo ćete ugasiti strast. Potrebno je mnogo više od toga da bi ga zadržali. Svi vole da čuju da izgledaju seksi ili lepo. Ako to želite da ćujete, počnite to i da govorite svojim partnerima. Uvek je dobro malo "pohraniti" nečiji ego jer će vam se to vratiti u obliku komplimenta.

Ne osećate privlačnost prema svojem partneru ili partnerki

Razlog nedostatka seksa može biti i izgled tj. privlačnost. Možda su se vaši partneri fizički promenili od venčanja i zbog toga je nestala privlačnost. Ljudi se u braku često fizički zapuste i ne razmišljaju kako će to uticati na odnos. Postanite aktivan par koji zajedno uživa u sportskim aktivnostima i vodi računa o svom fizičkom izgledu i tako probudite privlačnost.

Stres

Radite puno radno vreme, a svoje slobodno vreme provodite razvozeći decu po aktivnostima i brinete o domaćinstvu. Naravno da zbog toga nemate vremena za sebe,a gubite i volju za seksom. Pokušajte barem mali deo svog dana da posvetite sebi kako bi radili ono u čemu uživate. Na taj način osjećaćete se bolje u svojoj koži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: