Teorije Stivena Hokinga za početnike (VIDEO)

Knjiga Stivena Hokinga "Kratka povest vremena" je biblija za sve vas koje zanima razmišljanje o smislu, kao i teorije vezane za postanak i kraj svemira. Kratka istorija vremena je još kraća ako se pogleda animirani film koji je za The Guardian napravio studio "Scriberia".

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

12:15

Default images

U filmu od 2:43 minuta pokušano je da se odgovori na komplikovana pitanja kao što je npr. šta se nalazi u centru crnih rupa, a velike teorije Stivena Hokinga u ovom obliku bi mogle da posluže kao svojevrstan okidač za dalje istraživanje i podizanje interesovanja

Upravo to veruje i Nil de Gras Tajson, jer upravo ovakvi kratki isečci zanimljivosti o svemiru mogu da "postave automatizovanu stazu učenja" za mnoge.

I, zašto se crne rupe uruše i potom eksplodiraju energijom miliona nuklearnih bombi? Pogledajte u ovoj kratkoj animaciji:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: