Kako je majka spasila ubicu svog sina (FOTO)

Osuđeni ubica u Iranu spremao se za vešala, kada ga je u poslednjem trenutku spasila majka mladića kom je oduzeo život.

Izvor: independent.co.uk

Četvrtak, 17.04.2014.

21:36

Default images

Balal Abdulah osuđen je za ubistvo Abdulaha Hoseinzadeha tokom ulične tuče pre sedam godina, kada su obojica imali 17 godina.

Abdulahovi roditelji, koji su takođe izgubili jednog 11-godišnjeg sina u saobraćajnoj nesreći, neprestano su tražili odlaganje Balalove smrtne kazne sve do ove nedelje.
Foto: Beta/AP Photo/ISNA, Arash Khamoushi
Prema "oko za oko" pravilu kisas iz šerijatskog zakona, žrtvina porodica uzima aktivnu ulogu u kažnjavanju ubice, a Abdulahovi roditelji je u ovom slučaju trebalo da izmaknu stolicu pod Balalovim nogama.

Međutim, umesto da mu sudi, Abdulahova majka ošamarila je Balala, a zatim dala signal da mu oprašta. Žrtvin otac mu je zatim skinuo omču sa vrata.
Foto: Beta/AP Photo/ISNA, Arash Khamoushi
Neverovatna scena zabeležena je i nizom fotografija.

Abdulahov otac Abdolgani Hoseinzadeh rekao je novinarima da je njegova supruga tri dana ranije sanjala svog sina koji joj je poručio da se ne sveti za njegovu smrt.

Oni su potom zajedno zaključili da Balal nije namerno ubio njihovog sina.
Balalova i Abdulahova majka zagrljene plaèu (Foto: Beta/AP Photo/ISNA, Arash Khamoushi)
"Abdulah je šetao bazarom sa prijatlejima kada ga je Balal gurnuo. Abdulah je bio uvređen i udario ga je, ali je tada ubica izvadio običan kuhinjski nož iz čarape", kaže otac dodajući da je "Balal bio neiskusan i naivan i da nije znao da rukuje nožem".

Balal je sada ponovo u zatvoru, budući da prema sistemu kisas, porodice žrtava imaju kontrolu samo nad izvršavanjem smrtnih kazni, ali ne i zatvorskih.

Incident je bacio novo svetlo na kontroverznu praksu, zbog koje se u Iranu pogubi najviše ljudi na svetu, posle Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: