Francuzi poručuju: Bez masti nema slasti!

"Prestanimo da odmašćujemo", poručuju članovi francuskog Udruženja prijatelja masti koje okuplja kuvare, kobasičare i ostale ljubitelja svinjetine.

Izvor: Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.04.2014.

19:21

Default images

"Dosta nam je onih koji skidaju masnoću. Bez masti, nema slasti", istakla je Frederik Erme, autorka knjiga o gastronomiji i predsednica pomenute organizacije, osnovane u aprilu prošle godine.

"Ne kažemo da treba preterivati, ali dosta nam je asepticne kuhinje", dodala je ona, prenose francuski mediji.

Udruženje prijatelja masti, koje broji 80 članova, okuplja "gurmane, ljubitelje masti i zaljubljenike u slasnu prasetinu".

"Treba naučiti kako se jede mast, kao što učimo da vodimo ljubav uz upaljeno svetlo", kažu u udruženju koje svake godine dodeljuje nagrade - skulpturu u obliku praseta, kuvarima, vlasnicima restorana i proizvodjačima hrane koji posebnu pažnju ukazuju svinjetini.

Šef Iv Kamdebord jedan je od ovogodišnjih laureata.

Preuzimajući nagradu, on je rekao da je "restoran bez masti - restoran bez života" i istakao da su suhomesnati proizvodi ponovo u trendu.

Foto: antpkr / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: