Kako muškarci provode svoje vreme, a kako žene?

Iako smo napravili velike pomake u jednakosti polova u poslednjih par decenija, muškarci i žene i dalje svoje vreme provode drugačije.

Izvor: Businessinsider

Nedelja, 16.03.2014.

19:50

Default images

Biro za radnu statistiku svake godine sprovodi godišnju anketu u Americi sa ciljem da sazna kako njeni građani provode svoje vreme. Dobijeni rezultati se potom svrstavaju u veliki broj različitih demografskih grupa.

Žene i dalje provode više vremena baveći se kućnim poslovima – nešto manje od dva sata dnevno naspram sat i petnaest minuta koliko za ove obaveze odvajaju muškarci. Kada je u pitanju briga o članovima porodice, žene im posvećuju 40 minuta a muškarci 20 minuta.

Muškarci provode sat i petnaest minuta više svakoga dana na poslu i aktivnostima vezanim za posao i troše skoro 50 minuta više na uživanje nego žene.

Razlika između muškaraca i žena još je veća kada se pogledaju podkategorije kućnih aktivnosti.

Žene provode sat vremena obavljajući kućne poslove i skoro 45 minuta u spremanju hrane i čišćenju. Muškarci provode svega 17 minuta dnevno na svaku od ovih aktivnosti.

Foto: Image courtesy of photostock / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: