Kada vas lična tragedija motiviše da volite život

Stiv Fugate je čovek koji je sedam puta pešice obišao Ameriku. U poslednjih četrnaest godina Stiv je prepešačio preko 55 hiljada kilometara i to sve zarad plemenitog cilja.

Izvor: Dnevnik.hr

Ponedeljak, 17.03.2014.

08:50

Default images

Njegova priča počinje 1999. godine kada mu je sin počinio samoubistvo. U nadi da ukaže na problem depresije, Stiv je odlučio da peške obiđe Ameriku noseći veliki znak „Love life“(Volite život).

Međutim, šest godina i nekoliko hiljada kilometara kasnije, 2005. je Stiva zadesila još jedna tragedija - kćer mu je izgubila život predoziravši se tabletama.

Ova tragedija još je više motivisala Stiva da počne da širi svest o problemima depresije i droga, a na tom putu Stiv je pomogao mnogima.

Zvale su ga zabrinute majke da porazgovara s njihovom decom kako bi ih osvestio o problemima droge i kako bi im objasnio da bolovati od depresije nije sramota i da se svako može izlečiti.

Mnogi su mu zahvalni jer je ušao u njihove živote baš u trenucima kada su bili na ivici ponora i razgovorom im je pomogao u rešavanju problema. Ako Stiv, nakon gubitka svoje dece, može da voli svoj život onda možemo i svi mi, bile su njihove reči.

Stiv i dalje nastavlja sa svojom misijom, a njemu u čast bismo svi mogli da danas prošetamo, barem sat vremena...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: