Kori i Rade: Moramo razumeti kakvo društvo želimo da napravimo

Kroz sećanje i pomalo nostalgije, sinoćni Smart Evening sa Kori Udovički i Radetom Šerbedžijom organizovan od strane Američke privredne komore podsetio nas je na neke pomalo zaboravljene ljudske vrednosti.

Izvor: B92

Subota, 28.12.2013.

16:36

Default images

Počevši svoju priču kroz sećanje na raspad Jugoslavije, kao i nekih boljih vremena, Rade Šerbedžija je sa Kori i publikom podelio lična zapažanja vezana za mladost, kao i životni put koji ga je od skromnih početaka doveo do Holivuda.

Osvrnuvši se na svoju internacionalnu karijeru, Šerbedžija je rekao da je jedan od glavnih razloga zašto se ponovo vratio na ove prostore vezan upravo za vrednosti koje se pored svega i dalje gaje kod nas, a koje je želeo da prenese svojim ćerkama. Kao nepopravljivi optimista, istakao je da pored svega i dalje veruje u ljude u ovoj zemlji i njihovu neverovatnu snagu.

Nekadašnji guverner Narodne banke i Srbije i trenutni asistent generalnog sekretara UN, Kori Udovički, nadovezala se na Radetovo razmišljanje rekavši da nam kao društvu treba vrlo malo kako bismo se pokrenuli i da nam je potrebno da bolje organizujemo državu kako bi nam svima bilo bolje.
Foto: Miroslav Petroviæ
„Verujem uvek da u lošim vremenima, dobri postavljaju temelje za bolja vremena“, rekla je Udovički.

Upitana na čemu zasniva svoj optimizam, Udovički je sa publikom podelila da je prirodni optimista, te da smatra da su veoma retke situacije u kojima ne možemo pronaći razloge za optimizam. Ona je takođe istakla da trenutno kao društvo imamo problem sa prevelikim očekivanjima koje kolektivno trebamo prilagoditi, kao i da bi se mnogo toga promenilo na bolje da razmišljamo pozitivnije i da ponovo verujemo jedni drugima.

Jučerašnji Smart Evening završio se u opuštenoj atmosferi, uz autorsku pesmu „Aida“ Radeta Šerbedžije posluživši kao uvertira za današnji koncert u Domu Sindikata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: