"Mladi fizičar" nagradio najbolje školarce

Izdavačka kuća Klet i časopis "Mladi fizičar" danas su, povodom godišnjice ponovnog izlaženja časopisa, nagradili škole, nastavnike i učenike koji su najuspešnije rešavali zadatke iz ove publikacije tokom prošle školske godine.

Izvor: B92

Sreda, 13.11.2013.

20:11

Default images

Osnovna škola "Sveti Sava" u Vladičinom Hanu dobila je laptop, dok je Prva kragujevačka gimnazija štampač.

Desetak učenika osnovnih i srednjih škola nagrađeno je Englesko-srpskim rečnikom, a knjige su pripale i nastavnicima, saopštio je Klet.

Prvi broj časopisa za sve ljubitelje fizike izašao je 1976. godine. Uz njega su rasle generacije osnovaca i srednjoškolaca, a pomogao je velikom broju učenika da se pripreme za domaća i međunarodna takmičenja iz fizike.

Nakon 105. broja ugašen je zbog finansijskih problema, a pre godinu dana Društvo fizičara Srbije i Klet ponovo su pokrenuli časopis.

"Mladi fizičar" izlazi četiri puta godišnje i učenici i nastavnici mogu pronaći tekstove iz istorije fizike, ekofizike, objašnjenja fizičkih pojmova, biografije fizičara, zanimljivosti, mozgalice, pitalice, zadatke za sve razrede osnovne i srednje škole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: