Postanite zavodnik u 10 poteza

Po pitanju privlačnosti i seksualne želje, veliku ulogu ima priroda. Nakon brojnih istraživanja koja su sproveli naučnici, zavođenje nikada nije bilo jednostavnije. Naime, za sve muškarce koji muku muče sa zavođenjem žena donosimo rešenje – deset ključnih stvari pomoću kojih ćete postati pravi zavodnik.

Izvor: Izvor: tportal.hr

Utorak, 26.03.2013.

08:47

Default images

Miris tela
Još odavno je poznato kako je ženama po pitanju privlačnosti miris muškarca jedna od najvažnijih stavki. U proteklih 20 godina brojni naučnici su se bavili tom temom i došli su do zaključka kako žene muškarčev miris ocenjuju privlačnijim što se histokompatibilni kompleks (MHC) više razlikuje od njenog. Glavna ideja toga je ta da potomci osoba s različitijim MHC-om imaju jači imunološki sistem, piše Askmen.com.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Zdrava ishrana će poboljšati vaš prirodni miris, a parfem koji se dobro slaže s vašim mirisom tela pojačaće privlačnost. Pažljivo odaberite parfem, a tokom razgovora nenapadno joj se približite ili nagnite tako da oseti vaš miris koji će je očarati.

Visina
Naučnici su napokon otkrili tačan odnos razlike u visini koje heteroseksualci traže kod svojih partnera. Tokom istraživanja ženama su prikazivane fotografije muškaraca i žena kako stoje jedni drugima uz bok, a žene su redom kao privlačnije odabirale muškarce koji su od žene na fotografiji bili viši 1,09 puta. U osnovi to znači da muškarci treba da budu oko 10 centimetara viši od svoje partnerke, a kada nosi štikle trebalo bi da mu bude u visini očiju.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Izbegavajte pogrbljenost, naime zbog lošeg držanja možete izgledati niži nego što jeste. Osim toga, izgledaćete više i zbog vitkog tela i odećom koja prati liniju tela poput dobro odabranih pantalona.

Odnosi
Čini se kako matematika ima puno više veze s ljubavlju i privlačnošću nego što se mislilo. Naime, prema rečima naučnika, podsvesna privlačnost u osnovi se svodi na brojeve. Isto kao što muškarce najviše privlače žene čiji odnos struka i bokova iznosi 0,7, i žene imaju svoje ideale. Kada se žene pitaju, atraktivni muškarci imaju odnos struka i bokova između 0,85 i 0,95, a oni čiji odnos iznosi 0,9 su ocenjeni kao najatraktivniji. Žene takođe privlače muškarci s većimobimom ramena i struka, drugim rečima, većini žena će za oko zapasti muškarci širih ramena iužeg struka.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Za povećanje mase gornjeg dela tela podižite lagane tegove, a to će naročito pozitivno uticati na vaša ramena, nadlaktice i leđa. Osim toga, svakako je preporučljivo izvoditi i kardio vežbe kako biste stesali struk. Po pitanju odeće, dobro će vam doći sakoi i drugi strukturirani odevni komadi s lagano podignutim ramenima, a dobar odabir je i odeća s V izrezom.

Otvoreni položaj tela
Žene više privlače muškarci koji pokazuju otvoreni položaj tela. U suštini, istraživanja pokazuju da muškarci koji zauzimaju više prostora, drže raširene noge, gestikuliraju rukama i ramenima umesto da na primer drže noge prekrštene, ženama se čine atraktivniji i dominantniji. Osim dominantnima se ocenjuju i muškarci koji inciraju fizički kontakt, kao što je doticanje ramena ili pak rukovanje.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Otvoreno neverbalno ponašanje se može naučiti, a njegovim usvajanjem možete puno učiniti po pitanju svog samopouzdanja, tako da bi to trebalo da počnete da praktikujete. Budite svesni koliko vaš položaj tela utiče na utisak koji ostavljate.

Istaknuti bicepsi
Istraživanje je pokazalo da su žene, kada su bile zamoljene da naprave listu poželjnih stvari koje traže kod kratkoročnih i dugoročnih muških partnera, navele stavke koje se odnose na telesne karakteristike koje se uglavnom odnose na snažan gornji deo tijela. Tačnije, mišićave ruke i široka ramena.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Počnite da odlazite u teretanu, dižite tegove i radite sklekove. Za izlazak obucite užu majicu ili košulju koja vam dobro pristaje, kako biste naglasili snažne ruke.

Humor
Ženama je po pitanju privlačnosti vrlo važan humor muškaraca, a muškarcima je vrlo privlačno kada se žena smeje njihovim šalama. Naime, muškarcu će se više svideti žena koja se smeje njegovim šalama, a to je posebno važno za seksualnu vezu. S druge strane, žene duhovite muškarce smatraju samopouzdanijima i inteligentnijima.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Ako se žena ne smeje vašim šalama, velike su šanse da baš i 'ne pada' na vas. Ako vam nedostaje humora, možete pokušati da naučite neke šale, ili pak odaberete lakši put i bavite se ženama koje vas smatraju prirodno duhovitim.

Vilica
Studije pokazuju kako su žene za vreme ovulacije sklonije seksualnim aferama, a tada ih najviše privlače muškarci sa snažnom, naglašenom vilicom. Prema naučnicima, ugaona vilica ukazuje na muževno lice i veći nivo testosterona. Međutim, istraživanja pokazuju kako za vremeneplodnih faza ciklusa žene muškarci s jače naglašenom vilicom ne privlače više nego ostali.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Ukoliko ste u potrazi za kratkoročnom strastvenom vezom, a ne za onom na duge staze, određena odeća, modni dodaci i frizura mogu stvoriti utisak snažnije vilice. Nosite odeću na V izrez, zaobljene naočare, a kosa bi trebalo da bude jako kratka.

Taktike zavođenja
Čini se kako vaš nivo privlačnosti opada u trenutku kada počnete da komunicirate sa ženom. Žene očekuju i prihvataju da muškarci koriste taktike koje jasno daju do znanja kako ih muškarac želi impresionirati, a to uključuje i hvalisanje i flertovanje. Kada je muškarac manje privlačan, tada žene preferiraju indirektnu taktiku zavođenja, kao što je pokazivanje njegove nežne strane.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Popravite svoj izgled nošenjem odeće koja vam jako dobro pristaje. Budite uvek doterani i negovani i, naravno, redovno posećujte frizera. Ukoliko vodite računa o svom izgledu, veće su šanse da ćete moći primjenjivati direktne taktike zavođenja.Ukoliko ste atraktivni, ali stidljivi, poradite na svom samopoštovanju. Manje atraktivni muškarci moraju da balansiraju između dve taktike, direktne i indirektne i da budi fleksibilni.

Osmeh
Kada traže partnera na duge staze, žene obično privuku muškarci koji joj se čine prijateljski i dragi, pokazuju istraživanja. Istraživači pretpostavljaju kako nasmejano lice može otkrivati osobu koja je spremna da pomogne, a dobri momci su skloniji vezama. S druge strane, ženama koje priželjkujukratkoročnu vezu za oko zapinju ćudljivi, pomalo natmureni, zamišljeni, bahati i arogantni. Međutim, žene, bez obzira kakvu vezu žele, naglašavaju kako im je izgled zuba kod muškaraca jako bitan.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Pravilno vodite higijenu zuba i ne preskačite odlaske zubaru.

Boje
U istraživanju u kojem su žene širom sveta ispitivane šta smatraju seksualno poželjnim,naučnici su zaključili kako je to muškarčevo lice prikazano na crvenoj pozadini ili pak muškarac u crvenoj odeći. Studijom je zaključeno kako žene muškarce u crvenoj odeći doživljavaju kao snažne, moćne i visokog statusa.

Šta možete da učinite po tom pitanju: Tu je poprilično jasno što možete da uradite: da biste suprotnom polu bili privlačniji, nosite crvenu odeću, po mogućnosti što bliže licu kako biste skrenuli pažnju na svoje druge atraktivne stvari.

Foto: imagerymajestic / freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: