"Nestali" Britanac u srpskom raju

„Zaboravio sam adresu hotela, spavao u parku, uradio 17. tetovažu, uživao u vinjaku, Prodigy mi je platio hotel... Opet bih sve uradio!", kaže Piter Roud, simpatični Englez koji je nestao nakon festivala Warrior's Dance. U sredu (19. 9) oko 16 časova odleteo je na Ostrvo, čime je višednevna agonija njegove porodice najzad okončana.

Izvor: Matija Ninkoviæ

Četvrtak, 20.09.2012.

09:36

Default images

Engleski državljanin Piter Roud (31), za koga se mislilo da je nestao nakon koncerta Prodigy, kaže za Press da je, dok je pola Srbije i Engleske tragalo za njim, proveo tri najlepša dana u životu.

Roud ističe da ne zna sa sigurnošću ni gde je sve bio tokom „nestanka", ali da bi, bez obzira na svu muku kroz koju je prošla njegova porodica, sve isto uradio.

Simpatični Englez ukrcao se u utorak oko 16 časova u avion koji ga je preko Milana odveo na Ostrvo, čime je višednevna agonija njegove sestre Kejt i devojke Vejt konačno okončana. Dok su za njim tragali srpska i engleska policija, porodica i prijatelji, čak i bend Prodigy preko svoje fan stranice, svi sluteći na najgore, Piter nijednog trenutka nije bio u opasnosti. Naprotiv...

- Polako sklapam kockice, ne mogu da verujem da me je pola Srbije i Engleske tražilo u jednom trenutku - počinje priču Piter Roud, držeći "Press" u rukama i gledajući svoju fotografiju na duplerici.

- U subotu je bio koncert, bože, bila je prava ludnica! Sutradan sam se javio devojci, rekao sam joj da je sa mnom sve u redu, a onda sam proživeo pravu nirvanu! Četiri dana u Srbiji su mi najlepše vreme u životu, zaista sam uživao - priča sa osmehom Roud, i pokazuje nam svoju 17. tetovažu, pauka, koju je „zaradio" dok je njegova porodica preživljavala najgore trenutke.

- Ne znam ni ko mi je platio ovu tetovažu... Koštala je valjda 2.500 dinara... Upoznao sam gomilu ljudi, sa svima ću ostati u kontaktu. Bilo je tu i prelepih devojaka, sjajnih momaka - priča Roud, a zatim nastavlja o panici koju je podigla njegova rodbina u Engleskoj. - Digli su previše buke. Istina, nakon koncerta nikome se nisam javio. Ne znam sa sigurnošću ni gde sam sve bio... Ma, bio sam svuda! A, vinjak, bože, kako je to dobro piće! Srbi? Pa to je najpozitivniji narod na svetu! Ekipa je fenomenalna, sigurno se vraćam ponovo u Beograd!

Ne hajem šta će mi reći devojka, sestra... Sigurno će gunđati, biće svađe, ali kada bih sve mogao iz početka - ponovo bih isto uradio - iskren je Piter Roud, koji je nakon koncerta, kako kaže, dve noći proveo spavajući na klupama po centralnim gradskim parkovima, budući da nije mogao da pronađe adresu „Siti hotela".

- Bio sam toliko pod gasom da mi nije bilo važno gde sam. Tek u utorak uveče, kada sam polako došao sebi, otišao sam u hotel. Na recepciji sam saznao šta se dešava. Pasoš mi je odnela policija, tu su mi rekli da je bend Prodigy platio moj račun u hotelu. Nisam mogao da verujem! Hej, Prodigy mi platio hotel? Pa ja njih pratim svuda po svetu, beogradski koncert mi je bio 12. put da ih slušam uživo - kaže Piter.

Simpatični Englez nas je na oproštaju upitao kada počinje Egzit, uz poruku da jedva čeka da se vrati u Srbiju i ponovo doživi nezaboravan provod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: