Betmen i Robin protiv Bin Ladena

Betmen, njegov pomoćnik Robin i Bin Laden samo su neki od kandidata na lokalnim izborima koji će se u oktobru održati u Arakažuu, glavnom gradu severoistočne brazilske države Seržipi.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.09.2012.

16:42

Default images

Naime, osam kandidata odlučilo je da se preruši kako bi privukli pažnju glasača na izborima koji će se održati u više od 5.000 brazilskih opština, prenosi AFP. U svojim reklamnim spotovima, oni se pojavljuju pod maskom superheroja ili klovnova ne bi li tako pridobili naklonost što većeg broja birača.

"Glasajte za Betmena, jer neću ništa, ništa učiniti protiv naroda. Radiću sve u korist naroda!", ističe u svom spotu Dener "Betmen" Nasimentu, kandidat Brazilskog demokratskog pokreta, u odelu čuvenog čoveka-slepog miša. Zahvaljujući društvenim mrežama, ove video snimke je vrlo brzo video ceo Brazil.

Prema pisanju lista "Globo", političke stranke podržavaju ovaj fenomen, jer smatraju da "otkačeni" kandidati mogu da povećaju izlaznost na izborima.

"Prerušavam se jer tako mogu da se podsmevam i rugam političarima", objasnio je Žajlson Gomež Mota, kandidat socijaldemokrata koji se predstavio kao Betmenova desna ruka, Robin.

"Ideja je da ljudi povežu kandidata sa fiktivnim junakom. To je umetnički, politički, a ujedno i marketinški nastup", objašnjava Robinov predstavnik za štampu.

Više od pukog zavitlavanja, prerušavanje može da donese rezultate. Godine 2010, klovn Tiririka izabran je za člana Kongresa sa preko 1,3 miliona glasova, što je bilo više od bilo kog drugog kandidata na tadašnjim izborima. U Arakažuu će se u oktobru za 24 odbornička mesta nadmetati 428 kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: