Ženski magazini seksualno osnažuju žene

Kada pomislimo na stvari koje seksualno osnažuju žene Kosmopolitan se ne čini kao logičan izbor. Magazin je poznat po sadržaju koji ženama govori kako da zadovolje muškarca i uzburkaju stvari u spavaćoj sobi. Međutim, najnovija studija pokazala je kako ženski magazini zapravo pomažu ženama da seksualnu želju i svoje zadovoljstvo stave na prvo mesto.

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

16:31

Default images

Istraživanje je takođe pokazalo da žene koje čitaju ovakve magazine pozitivnije gledaju na seks.

Studija je obuhvatila veliki broj devojaka sa fakulteta koje su morale da čitaju tekstove iz ženskih magazina (kontrolna grupa čitala je ozbiljne novine), a one koje su u svojim rukama imale primerke Kosmopolitena, i sličnih publikacija, vrlo brzo su počele da podržavaju stav da žensko seksualno samopouzdanje služi isključivo za njihovo seksualno zadovoljstvo, a ne za zadovoljavanje potreba muškaraca.

Čitateljke ženskih magazina takođe su došle do zaključka da seks pre braka nije loša stvar a veliki broj njih podržavao je i sigurne žene koje su tokom seksa prvenstveno mislile na sopstveno zadovoljstvo.

„Naši rezultati pokazuju da kompleksni, a ponekad i protivrečni, prikazi ženske seksualnosti kojima smo izloženi u masovnim medijima, mogu osnažiti žene prilikom njihovog seskualnog sazrevanja“, zaključak je studije.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: