Sve nameštene Putinove avanture (FOTO)

Vladimir Putin priznaje da je većina njegovih avantura u prirodi koje su mediji prenosili zapravo brižljivo izrežirana, ali tvrdi da na taj način pokušava da privuče pažnju na važnost očuvanja životne sredine.

Izvor: B92

Petak, 14.09.2012.

13:52

Default images

Još fotografija nameštenih i pravih avantura ruskog predsednika možete pogledati u našoj galeriji.

Ruski predsednik se često pojavljuje u društvu životinja: od sibirskog tigra, do kitova, a zahvaljujući tome u javnosti važi za neku vrstu političkog Indijane Džounsa.

Neki misle da je to samo propaganda u sovjetskom stilu, ali Putin kaže da je to najbolji način da se javnost upozna sa značajem očuvanja prirode.

Poslednja takva avantura bila je let sa ždralovima, a predsednik priznaje da je brižljivo izrežirana.

Ponekad, kaže on, nameštanje se otme kontroli, a on je zbog toga “često besan”.

“Ipak, avanturu sa tigrovima sam sam osmislio. Dvadeset drugih zemalja u kojima žive tigrovi počele su da se brinu o njima”, rekao je on u intervjuu za jedan ruski list misleći na incident od pre četiri godine kada je snimljen kako uspavljuje tigra kako bi ga pratili u okviru jednog od projekata očuvanja.

Kritičari su kasnije ukazali da je tigar doveden iz zoo vrta, samo da bi ga Putin uspavao pred kamerama. Slično se desilo i sa leopardima, a Putin je priznao da su scene bile nameštene.

On je priznao i da je i prošlogodišnji događaj, kada je navodno u ronilačkom odelu iz Crnog mora izvukao dve drevne amfore, takođe “ulepšana”.

“Zašto sam ronio? Ne da se hvališem, nego da ljude učim istoriji. Naravno, sve je bilo namešteno”, rekao je Putin.

Još fotografija nameštenih i pravih avantura ruskog predsednika možete pogledati u našoj galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: