Dolazi kraj klasičnih kancelarija

Gotovo 60 odsto od ispitanih 600 direktora velikih kompanija u svetu predviđa pad potreba za poslovnim prostorom zbog promene stila rada u budućnosti, pored ostalog zahvaljujući napretku tehnologije.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2011.

10:00

Default images

Najnovije istraživanje kompanija Regus i “Unwired Ventures” pokazalo je da samo sedam odsto anketiranih direktora svetskih korporacija očekuje rast tražnje poslovnog prostora.

Istovremeno nešto više od polovine ispitanih smatra da će kancelarije postati mesta za samo povremena okupljanja zaposlenih.

U izveštaju se ukazuje da je iskorišćenost radnog prostora obično samo 45 odsto i naglašava da prazni stolovi nemaju smisla u svetu koji zahvaljujući novim tehnologijama može da posluje efikasnije.

Ranija istraživanja kompanije Regus, vodećeg svetskog ponuđača opremljenog poslovnog prostora sa sedištem u Luksemburgu, pokazala su da troškovi za radni prostor čine između pet i deset odsto vrednosti prometa neke kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: