Farmerke za jače bokove

Iako većina žena smatra da su farmerke ono što će najbolje da sakrije njihove nedostatke, i nose ih ama baš u svakoj prilici, pritom kombinuju sa najrazličitijim cipelama i gornjim delovima, složićete se sa mnom ipak, da su farmerke savršen odevni predmet samo za besprekorno građene ljude.

Izvor: B92

Nedelja, 26.11.2006.

20:54

Default images

Zanima me koji model farmerki mi stoji s obzirom da sam visoka 173cm, dugih nogu ali jačih bokova?

Uh, oprez!
Iako većina žena smatra da su farmerke ono što će najbolje da sakrije njihove nedostatke, i nose ih ama baš u svakoj prilici, pritom kombinuju sa najrazličitijim cipelama i gornjim delovima, složićete se sa mnom ipak, da su farmerke savršen odevni predmet samo za besprekorno građene ljude. Ako ste zgodni izgledaćete bolje nego u Balenciaga haljini, ako pak niste videće se više nego da ste u kupaćem kostimu.

Ono što im se ne može osporiti je, da se u tom fenomenalnom pamučnom teksasu krije neverovatna udobnost, iako bi se na prvi pogled pomislilo baš suprotno. I po nekom nepisanom pravilu farmerke bi trebalo da se podvode pod casual wear, pa je to i jedan od  razloga, što ih svi mi nosimo svakodnevno pod izgovorom da nam je to jedina moguća odeća za posao, školu, pijacu, kafenisanje…

Da su farmerke najvrednija modna tekovina prošlog stoleća potvrdjuje i to što su se najprestižnije modne kuće na čelu sa kreatorima kakvi su Karl Lagerfeld, D&G, Versace latili makaza ali i teksasa i počeli da kreiraju svoja sopstvena jeans remek dela.

Kad je već tako i kad se bez njih  ne može baš kao ni bez maskare, onda se samo mora voditi računa o tome koji model pristaje kakvoj gradji a da se, ipak koliko -toliko prate i trenutni trendovi, da ne bismo izgledale kao da jos uvek nosimo nekada veoma moderan model Pop 84.
Što se tice širih bokova, vizuelno ih prikrije obrnuta simetrija, tačnije nasuprot širih bokova dobro će izgledati proširene nogavice od kolena na dole ili bolje poznate “ zvoncare”. Iako su sada u modi potpuno uske nogavice, kako je prvi Lagerfeld počeo da diktira ili barem od kolena na dole ravne, nemojte ih po svaku cenu nositi, ako će štetiti  opštem izgledu i vašoj figuri.

Mada postoje i neke sitne odmazde, kada su takvi modeli u pitanju; možete ih nositi sa dugačkim strukiranim košuljama, dugim džemperima sa kaišem koji se nose kao haljine, ili sa pravim haljinama… To je sada veoma moderno, a i rešava vaš problem.
Taman teksas, namerno izbeljen na određenim mestima, takođe prikriva po koji gram.

Predlog nekih ovde dostupnih jeans brandova:
Miss sixty je veoma moderan i rasprostranjen brand u svim zemljama Evrope.Kvalitetna izrada, veoma moderne, svake sezone izbace po nekoliko potpuno različitih modela, tako da je više nego sigurno da ćete naci, barem jedan koji vam odgovara. Dugo ostaju moderne.

Pepe le Jeans po meni lično najbolje farmerke koje se ovde mogu naći. Dovoljno lepe da ih stavite i na novogodišnju jelku, kao ukras, Malo skuplje, ali vrede.Ne reklamira ih slučajno trenutno planetarno priznata fashion ikonaSiena Miller.

Replay je uvek potpuno svež brand. Ima divne modele, od najrazličitijih boja i debljina teksasa. Na sniženjima cene znaju da budu naročito povoljne.

Gas je potpuno nepravedno zapostavljen brand. Ovoj kući nikako na ruku nije išla neverovatna doslednost ”Novopazarskih Pirata” , koji su se do te mere izveštili i oborili svaku vrednost originalu. Među prvima je Gas počeo da eksperimentiše sa bojom teksasa i sa teksturom ( prvi izbacili rebrasti teksas). Narocito su bili poznati po ženskim dubokim modelima kakav je blue tab ili silver tab, koji je mnogim ženama bolje stajao nego svi Versaće-ovi modeli.

Poslednji, ali ne manje važan savet sa farmerkama u vezi je: izbegavajte da budete totalno u jeansu, od glave do pete, farmerke i jeans jaknica nije baš najsretnija kombinacija. Uz farmerke izbegavajte da nosite i kožne jakne, to je već tako izanđalo.
Moji predlozi za kombinaciju su: sako od bordo pliša, crni dugi džemper sa širokim kaišem na struku, plisirana siva moher haljina sa satenskom mašnicom ispod grudi, svilena kineska haljina sa ruskom kragnom u upadljivoj boji, dužine do kolena… ili svaka druga maštovita varijanta koju smislite za sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: