U kojoj odeći izgledam mršavije?

PITANJE: U kojoj odeći izgledam mršavije? Sanja Miletić

Vaša nova Ika zove se Slavica Pešić

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2006.

00:45

Default images

Ovo je svakako jedno od onih Pitanja od Milion Dolara koje vekovima bije bitku sa Kako da ostanem Forever young?  I mrtva trka. Premda ne očekujem da upravo pišući ovaj tekst zaradim milion dolara, pokušaću da dam koliko-toliko ispravan odgovor.

Prema elementarnim pravilima vizualizacije sve tamne boje čine nas užim. Što ne podrazumeva samo crnu, kao što prvo pada na pamet, nego je to čitav spektar boja: tamnosiva, tegetplava, braon, tamnozelena, bordo… Kada iste upotpunite svakodnevno različitim asesoarom kakav mogu biti ešarpe, rukavice, ružabroševi, tašne, šalovi, najrazličitije kape i šeširi, vi dobijate pregršt kombinacija.

Ne sme se zaboraviti da boja tena i kose takođe i ovu paletu tamnih boja u mnogome unapređuje, pa će tako braon, tamno zelena i bordo daleko izražajnije pristajati brinetama, od tamnosive i teget plave, koje će na plavušama i crnkama doći do punog izražaja.

Ne postoji podela u kojoj crna boja neće svakoj ženi biti odani saveznik.
Važno je napomenuti da bi asesoar uz ovu paleta boja po pravilu trebalo da bude u svetlijim, pa kod mlađih osoba i u vrištavim bojama. Na primer:

Starije dame:

crna boja/ asesoar
U beloj i crvenoj i boji šampanjca  ešarpe, šalovi, kape, tašne… Od nakita biseri, zlato, srebro…

tamnosiva boja/ asesoar
U beloj i svetlo sivoj boji ešarpe, šalovi, kape, tašne…Od nakita biseri i srebro…

tegetplava boja/ asesoar
U beloj i svetlo plavoj boji ešarpe, šalovi, kape, rukavice, tašne… Od nakita biseri i srebro…

Braon i bordo boja/ asesoar
U bež i cigla boji boji ešarpe, šalovi, kape, rukavice, tašne… Nakit zlato, drvo, ćilibar…

tamnozelena boja/ asesoar
U bež boji ešarpe, šalovi, kape, rukavice, tašne… Nakit žad, zlato, drvo, ćilibar…

Mlađe dame

crna boja/ asesoar
Ciklama, bele, svetlo plave…boje ešarpe, šalovi, kape, tašne … Od nakita biseri, zlato, srebro, plastika…

tamnosiva boja/ asesoar
U beloj i svetlo sivoj, roze, žutoj i srebrnoj  boji ešarpe, šalovi, kape, tašne …Od nakita biseri i srebro, silikon, plastika…

braon i bordo boja/ asesoar
U bež, zlatnoj, beloj i žutoj boji ešarpe, šalovi, kape, tašne. Nakit zlato, drvo, ćilibar…

tamnozelena boja/ asesoar
U bež, žutoj, lila , zlatnoj i beloj boji ešarpe, šalovi, kape, tašne. Nakit žad, plastika, zlato, ćilibar, drvo…
Ono što je već dobro poznato je da vertikalne tanke pruge izdužuju, ono što je poznato manje je da se ove jeseni vraćaju u modu. Budite oprezni pri kombinovnju ostalih odevnih predmeta sa prugama. Naime, najbolje bi bilo da uz njih oblačite jednobojne tamne komade odeće, možda čak najbolje da budu u istoj boji kao osnova prugastog materijala.Preporučuju se, inače, jednobojni tamni, glatki i tanki materijali.

Izbegavajte materijale poput buklea, tvida, kašmira i mohera. Premda su pomenuti idealnog sirovinskog sastava činiće vas punijim. Jasni ravni krojevi odeće, nazvani još i strogi, su preporučljivi. Izbegavajte karnere, nabore, pliš, somot i lepršave modele, ma koliko da su u trendu ove sezone. Izbegavajte cvetne i karo dezene. Štikle i šeširi dosta pomažu u prikrivanju telesnih nedostataka. Pantalone poznatije kao zvoncare idealno skrivaju punije kratke noge.Ako ste puniji u gornjem delu tela nosite spušten struk, ako su vam pak problem noge, onda se preporučuju pantalone sa visokim strukom.

Još jedna preporuka, a tiče se frizure: konjski rep i punđa učiniće da izgledate viši nego što jeste. A duge viseće minđuše daju iluziju da vam je lice ovalnije i oštrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: