Apsolventi i maturanti

Pitanje1: Kakvu garderobu da predložim sinu za proslavu mature? Nadica

Pitanje 2: Šta obući za matursko veče? Iva

Pitanje 3: E, problem je u sledećem: za mesec dana imam apsolventsko veče i predstavu nemam o tome šta bih nosila, molim za savet, gde da tražim svečanu odeždu u Beogradu? Hvala unapred! Marija Pavlović

Pitanje 4: Zamolila bih da mi otkrijete neke zanimljive radnjice u BG, gde bismo mogli da nađemo maturske haljine zanimljivog kroja, malo nalik na balske! Unapred hvala i pozdrav! Soraya Drinčić

Pitanje 5: Kako treba da se obuče dečak za "malu" maturu, a da bude u trendu i ne suviše ozbiljno, a opet svečano. Dečaci ( za razliku od devojčica) u tim (15) godinama baš i nemaju neku ideju, a mi, mame, mi smo ipak, devojčice (??) Požurite sa odgovorom, ostalo nam je još malo vremena... D. Mališić

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2006.

14:38

Default images

E, sad ono što, ponekad, namuči više roditelje nego svršene učenike!

Primetila sam, i prisustvovala sam nekoliko puta tim prilikama, u kojima se zaista viđaju toalete koje su u najmanju ruku ili scenski kostimi ili pidžame. Oni koji su kroz tih nekoliko godina prošetali i prisustvovali nastavnim programima prilično nedrage volje i skoro bez osmeha, veoma ih je lako prepoznati te večeri. Sa druge strane, tu su i oni drugi, kojima je školski enterijer predstavljao modnu pistu i koji svečanu salu dožive kao balsku dvoranu. Ni jednima ni drugima ne treba zameriti. To je poseban ugođaj u kojem je moguće vrlo simpatično izgledati, dati sebi malo oduška i vizuelno se preobličiti.
Ono što ja smatram da je potpuno u redu, jeste da predložite svojim klincima da se vode idejom da je najbolje osećati se udobno. Najbolji odevni predmeti su oni u kojima se osećate potpuno opušteno, potpuno zadovoljno, a top of the tops je u stvari smeh i uživancija. Nepisano je pravilo da se nakon nekoliko protokolarnih sati i u društvu profesora, provod nastavlja negde izvan tih izabranih dvorana. Veoma je bitno voditi računa i o tome. Znači, treba pronaći nešto u čemu je moguće i skočiti u vodu, ukoliko vas atmosfera ponese. Tu smo! Koliko me sećanje služi, upravo su balske haljine bile fantastični šlaufi za plutanje!

Nadice, mislim da ukoliko vaš sin želi da se oproba u odelu ili pak samo u sakou, priuštite mu onaj koji će nakon toga moći i dalje da koristi u nekim drugim prilikama. Neki od lana ili pak pamuka koji se ne gužva, crne boje, koja je najjednostavnija za kombinovanje. Naime, bilo da su pantalone od džinsa, ili materijala bilo koje druge boje, nema problema. Ukoliko odabere sivu, neka ostatak delova odeće bude jednobojan. To važi i za braon boju. I naravno sve nijanse… Svaka od ovih kombinacija ne zahteva košulju pod obaveznim dodatkom. To može biti lepa pamučna majica ili neobavezni džemperić. Dopustite mu, takođe, da sam odabere obuću. Ukažite mu na prednosti kombinovanja patika sa „obaveznijim“ gornjim delovima (sako, odelo) i cipela sa „neobaveznim“ pantalonama - lanenim ili military kroja.
Soraya, videla sam predivni komad (nadam se da ih ima više) odeće koju je za poslednju reviju kreirala Iva Stefanović. Haljina je božanstvena i potpuno priziva period koji neki nazivaju neoromantizam. Takođe, Dragana Ognjenović ima potpuno fantastične haljine, divnog kroja (možeš ih nazvati i balskim) u bojama da se „istopiš“ i ti i oni koji te budu posmatrali.

Još jedan savet. Nekolicina naših mladih kreatora dizajnirala je u skorije vreme suknje nalik baletskim. Verujte mi, i sama posedujem nekolicinu u raznoraznim bojama i koristim ih u svakodnevnim prilikama! Čine svet lepšim i bajkovitijim… Nisam sigurna da ih još uvek ima u prometu (možete se raspitati u "Šlicu"), ali takođe sam uverena da vas neće odbiti ukoliko ih naručite… Ili pak otiđite do Cetinjske i, u radnji specijalizovanoj za tu divnu umetnost, proverite da li ima modela za vas i iskombinujte ga sa nekim sjajnim komadom, potpuno suprotnim slojevima materijala baletske suknjice. Sjajni komad može biti muški model prsluka (deo odela), duks čisto sive ili boje zlata. Sve to začinite udobnim, otkačenim cipelicama. Štiklice ili ne, odaberite same.
Sophia Kokosalaki
Ivo i Marija, za vas važi isto. Ako, pak, ne želite isto, hajde da se malko poigramo. Uvideli ste da kroz moje odgovore, manje-više, spominjem iste radnje i dućane. Ne zato što su jedini (daleko bilo), već zato što imaju najzanimljivije krojeve koje možete ukombinovati sa nečim što već posedujete. Svratite do „Identity“ i odaberite neki svileni komad drečave boje koji ćete ukombinovati sa nečim pamučnim, pripijenim uz telo. Ukoliko želite sako, suknjicu, bermude ili šorc, neka budu prolećnih boja ili šarenih dezena. Ako odaberete haljinu potpuno širokog kroja, savetujem da je uz struk privijete širokim kaišem boje srebra ili zlata. U tom slučaju, dozvoljene su i cipelice i baletanke, ali smatram da su čizmice koje lagano dodiruju listove pun pogodak. Sve to začinite nekom ešarpom koju ćete nehajno prebaciti preko ramena ili kasnije obmotati oko vrata…

Svima želim dobar provod i super družinu uz koju ćete uživati! Znam da je odabir toalete za to veče od velike važnosti za vas, ali najbitnije u svemu ovome je igra, mašta i udobnost…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: