Konstrukcija kombinacije

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.04.2006.

12:25

Default images

Pitanje: Oduvek sam se pitala koja je tajna u slojevitom oblačenju, tipa - duži topić i kratak džemperak ili bolero? Kako da sve te različite dužine koje nabacamo na sebe izgledaju dobro ukombinovano? – Malena, BG

Ika: Nema tajne, u pitanju je puštanje mašti na volju. Samo nemojte biti sledbenik onih koji, u nedoumici šta da obuku, na sebe stave sve što poseduju. Dobre kombinacije su one koje imaju kontrast, bilo u smislu boje, materijala ili oblika. Čak i destrukcija formi može da izgleda fenomenalno.

Neki će možda reći da ove kombinacije nisu za svakodnevnu upotrebu, tj. da previše prizivaju neobaveznost, ali ne mora biti tako, posebno ako se vi u njima prijatno osećate. Ja, na primer, uživam u odabiru kombinacija koje možda same po sebi nemaju nikakvu zajedničku nit (dužina, forma, boja, materijal), a ipak njihovo spajanje donosi super rezultate. Vrlo je bitno ispratiti kontraste na koje stalno ukazujem. To je ona transverzala: gore kratko - dole dugo, dole usko- gore široko itd...Sve to nas dovodi i do toga pitanja: šta je dobro da posedujete za dobru slojevitost?

Vrlo često u nekoj od radnji čujem kako pri kupovini devojke razmišljaju naglas, pa sam svedok tzv. “slaže mi se” kupovine. Ako ste jedna od takvih devojaka, nećete imati materijala za slojevitost. Svaki deo tog sloja ne treba da se slaže ni po kakvim kodeksima, jer tada je utisak najbolji. Naravno, nije na odmet ni da se slojevi slažu, ali tada će konačan rezultat biti drugačiji. No, čini mi se da niste pitali za ovu vrstu slojevitosti.

Recimo, uvek možete rasparivati, pa slagati materijale. Pamučna majica na bretele koja se nazire ispod svilene bluzice i debelo pletenog džempera je bajno rešenje. Onda, naravno, raspar boja. Melanž majica, sivi duks s kapuljačom i zeleni kardigan. I final, raspar dužina. Kratka haljinica, koja će poslužiti kao duga tunika, malko kraća svilena bluza i dugi kardigan... Dajte sebi prostora za igru, u tome je sva čar...

Posebno predlažem ove slojevite kombinacije uz uzane farmerice ili helanke (sada preko potrebne, ako ih još posedujete, vadite ih iz naftalina) i “kombat” pantalone.

Još nešto, ako imate kratku kožnu jaknu, ona veoma dobro ide u kombinaciji s nečim veoma dugim ispod nje. Na primer, dugom belom čipkanom haljinicom, ispod koje možete obući belu pamučnu majicu na bretele (vidi sliku)...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: